Politiebond ACP

20 november 2008

CGOP: wijziging betaaldata salaris

Door: Francis van Duren

In veel korpsen verschillen de betaaldata van de salarissen. Daar komt nu verandering in.
'Vanaf 2010 krijgt iedereen bij de politie zijn salaris op de 21e van de maand uitbetaald.'

Vanaf 2010 krijgt iedereen bij de politie zijn salaris op de 21e van de maand uitbetaald.

In het kader van de harmonisering arbeidsvoorwaarden (HAP) is in het landelijk overleg van 20 november afgesproken dat de betaling van de salarissen voortaan op de 21e van iedere maand zullen plaatsvinden. De keuze voor deze datum is de grootste gemene deler, rekening houdend met "vroegbetalers"en "laatbetalers".

Voor collega's die hun salaris bijvoorbeeld altijd op de 25e van de maand kregen uitbetaald betekent dit dat het geld wat eerder op de rekening komt te staan. Voor collega's die hun salaris altijd al op de 16e uitbetaald kregen betekent dit dat de uitbetaling iets later komt. Voor deze collega's is het zaak om te kijken naar de data van automatische betalingen en deze eventueel aan te passen. Immers als je geld pas de 21e komt en je op de 17e altijd al geld overboekt voor je automatische betalingen kan het zijn dat je in de problemen komt.

Om collega's niet al te veel in de problemen te brengen is afgesproken om 2009 als overgangsjaar te gebruiken. In 2009 zal langzaam toegegroeid worden naar uitbetaling op de 21e. Op deze manier kunnen collega's hun financiële huishouding afstemmen op de datum van salarisbetaling. Vanaf 2010 is in ieder korps de betaaldatum de 21e van iedere maand.

---