Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 20 november 2008

Sorbon-collega Lex Gaal overleden

Service in Atrium 25 november aangepast.

Gepubliceerd op 20 november 2008

Sorbon-collega Lex Gaal (49) is op 18 november overleden na een korte periode van ernstige ziekte. Veel collega's binnen de universiteit kennen Lex uit zijn tijd als bedrijfsleider van universiteitsrestaurant Atrium. Hij was met zijn grote gestalte en rustige optreden de verpersoonlijking van de universiteitscatering. Sinds 2006 had Lex bij Sorbon als accountmanager een centrale rol en was hij voor veel medewerkers en studenten de centrale Sorbon-contactpersoon.

Al in 1985 begon Lex zijn loopbaan bij de SMAA, de organisatie die de restauratieve voorzieningen van de UvA regelde, bij de toenmalige mensa `De Weesper'. Via diverse functies, onder andere als contactpersoon voor de catering in de Aula, werd hij in 1995 bedrijfsleider van het Atrium.

Met name de collega's van het Facilitair Centrum, van bureau Communicatie en van Alumnirelaties, die samen met Lex vele evenementen hebben voorbereid, zullen Lex en zijn prettige en aandachtige aanpak missen. Ineke Veenstra, directeur van het Facilitair Centrum, benadrukt de grote rol van Lex Gaal bij de verbouwingen en verbeteringen van de dienstverlening van de verschillende universitaire restaurants. Mieke Zaanen, secretaris van de universiteit, laat weten dat het College van Bestuur Lex Gaal erkentelijk is voor zijn jarenlange goede bijdrage aan vele representatieve bijeenkomsten van de universiteit.

Vanaf vrijdag 21 november ligt in het Atrium een condoleanceregister dat getekend kan worden tot de dag van de crematie. Dinsdag 25 november vindt om 16.00 uur de crematie van Lex plaats in Bilthoven. In verband daarmee is de service van het Atrium die dag aangepast.

Bijlagen

Rouwbrief Lex Gaal
rouwbrief lex gaal.pdf/108 KB
Tekst rouwadvertentie Sorbon
tekst rouwadvertentie sorbon.pdf/ 9.5 KB
Bron: Redactie UvAweb