Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

NMa analyseert markt voor kinderopvang

20-11-2008

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat een analyse maken van de marktwerking in de kinderopvangsector naar aanleiding van een verzoek van staatssecretaris Dijksma van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

De NMa zal met name kijken naar mogelijke knelpunten die de marktwerking in deze sector zouden kunnen frustreren en of mogelijke inbreuken op de Mededingingswet. Consumenten kunnen zich met concrete aanwijzingen over dergelijke inbreuken wenden tot de NMa. De toezichthouder verwacht een rapportage uit te brengen medio februari/maart 2009.

De zorgsector, waar de kinderopvang onder valt, is een belangrijk aandachtsveld van de NMa en staat hoog op de NMa Agenda 2008. Met behulp van marktscans breidt de NMa haar kennis van de zorgsector uit en wordt inzicht verkregen in de werking van de verschillende markten binnen deze sector. De analyse die de NMa van de marktwerking in de kinderopvangsector zal maken, kan daarnaast een hulpmiddel zijn voor het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bij de vormgeving van het beleid voor de kinderopvang.