Nederlandse Tafeltennisbond

weg
Pepijn Leppers met Dutch Butterfly Team op de goede weg Zelf is Pepijn Leppers ook verbaasd over de snelle manier waarop hij progressie boek. De 15-jarige tafeltennisser is sinds twee maanden lid van het Dutch Butterfly Team van Danny Heister en maakt dit seizoen een ijzersterke indruk.

Pepijn Leppers tekent het contract voor het Dutch Butterfly Team met bondscoach Danny Heister (links). (FOTO: © NTTB)

Dit najaar zet de VWO-scholier uit Bilthoven goede prestaties neer. Hij eindigde afgelopen week als 1e jaars junior als tweede bij het A-jeugdranglijsttoernooi in Berkel & Rodenrijs. Bovendien kwalificeerde Leppers, die in de competitie uitkomt voor Petstra/DTK'70 uit Klazienaveen, zich overtuigend voor de finales van de B-meerkampen en het finaleweekend van de Enjoy & Deploy Masters in Veenendaal (27/28 december).

Het Dutch Butterfly Team bestaat naast Leppers uit Jelle Bosman, Wai-Lung Chung, Casper ter Lüün en Boris de Vries.

Ben je verrast over je goede resultaten?
Leppers: ,,Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Op de Europese Jeugd Kampioenschappen zijn we de jongens cadetten naar de hoogste categorie gepromoveerd en daarna ben ik hard gaan trainen voor het huidige seizoen. Het gaat in de competitie (1e divisie, 80%) goed en ook de resultaten op de toernooien zijn lekker. Waar dat aan ligt? De nog intensievere training werpt sneller dan ik zelf had gedacht zijn vruchten af."

Harder trainen, betekent ook meer lichamelijke belasting. Hoe pas je je daarop aan?
Leppers: ,,We doen op Papendal niet alleen aan specifieke tafeltennistrainingen op het gebied van techniek, tactiek, wedstrijden en mentaliteit. Wekelijks hebben we ook meerdere krachttrainingen. Dat is belangrijk om je lijf aan de nieuwe intensiteit te laten wennen en zo blessurevrij te blijven."

Hoe is de sfeer bij het Dutch Butterfly Team?
Leppers: ,,We trainen natuurlijk erg serieus en hard, omdat we de top willen bereiken. De mogelijkheden daarvoor zijn nu erg goed, omdat we ook goede begeleiding krijgen op andere belangrijke vlakken binnen de sport. Gelukkig is er buiten het trainen om genoeg tijd voor geintjes en plezier, want anders kun je het harde werken niet volhouden. We kunnen het met elkaar goed vinden."

Wat is je doelstelling voor dit seizoen?
Leppers: ,,Voor mij is er maar één doel en daarvoor staat feitelijk alles in het teken. Ik wil in 2009 met de Nederlandse junioren deelnemen aan de Europese Jeugd Kampioenschappen. Alle andere resultaten zijn mooi meegenomen, maar mijn seizoen is pas geslaagd als ik me daarvoor kwalificeer."

NTTB/HH