Nederlandse Tafeltennisbond

German Open
Tafeltennissters plaatsen zich voor hoofdtoernooi German Open De Nederlandse dames hebben zich bij de German Open in Berlijn voor het hoofdtoernooi geplaatst. Carla Nouwen klopte de Roemeense Anamaria Sebe afgetekend met 4-0. Linda Creemers was met 4-1 te sterk voor Carelyn Cordero uit Puerto Rico.

Linda Creemers plaatste zich bij de German Open in het enkelspel voor het hoofdtoernooi. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

Nouwen is tevreden over haar optreden tot nu toe in de Duitse hoofdstad. ,,Het gaat zowel tactisch als technisch behoorlijk goed. In de landenwedstrijd kon ik goed meekomen met Georgina Pota (Hon) en in de enkelspelkwalificatie ging het qua spel tegen de Italiaanse niet slecht. Ik maakte alleen nog net iets teveel foutjes, maar het algehele plaatje klopte."

Donderdag kwam de bevestiging van haar goede vorm tijdens het evenement dat onderdeel is van de ITTF Pro Tour. De Roemeense Anamaria Sebe had in het beslissende duel om kwalificatie voor het hoofdtoernooi in het enkelspel (laatste 64) niets in te brengen tegen de 22-jarige Nederlandse. Het werd 11-8, 11-9, 11-3 en 11-7. ,,Zo'n wedstrijd moet ik normaal winnen, maar het niveau waarop was inderdaad erg goed voor mijn vertrouwen", aldus Nouwen na het duel.

Ook Linda Creemers noteerde in het Velodrom in de kwalificatie prima wedstrijden. Nadat ze woensdag knap de Slowaakse Kmotorkova had geklopt (4-3) was ze een dag later veel te sterk voor Carelyn Cordero uit Puerto Rico. Ze moest na een goed begin (11-5) nog wel de tweede game (5-11) af staan, maar daarna liet Creemers duidelijk zien wie de betere was: 11-5, 11-5 en 11-4.

Ook Yana Timina plaatste zich voor het hoofdtoernooi. De Nederlandse klopte de Slowaakse Jana Medrikova met 4-1. De loting voor het hoofdtoernooi, waarvoor Li Jie als elfde rechtstreeks geplaatst is, vindt donderdagavond plaats.

Uitslagen German Open, donderdag:

Enkelspel, kwalificaties
Linda Creemers - Carelyn Cordero (Pur) 4-1 (11-5 5-11 11-5 11-5 11-4) Carla Nouwen - Anamaria Sebe (Roe) 4-0 (11-8 11-9 11-3 11-7) Yana Timina - Jana Medrikova (Slw) 4-1 (18-16 11-6 11-7 3-11 11-4)

Programma, vrijdag

Enkelspel, 1e ronde (laatste 64)
Linda Creemers - n.n.b.
Li Jie - n.n.b.
Carla Nouwen - n.n.b.
Yana Timina - n.n.b.

NTTB/HH