Gemeente Bodegraven

Baggerproject afgerond

P1020023.JPG
Afgelopen week heeft wethouder Van Veelen de in 2006 gestarte baggerwerkzaamheden afgerond, door een laatste schep bagger te verwijderen uit de watergangen in de Laan van Turkenburg. Deze laatste schep brengt het totaal op 23.000 m3 verwijderde baggerspecie. Door het verwijderen van de bagger wordt de doorstroming en de kwaliteit van het water verbeterd.

"Het is goed dat we dit werk hebben laten uitvoeren. Hiermee zet Bodegraven een belangrijke stap om te zorgen dat de waterkwaliteit in het bebouwde gebied op het gewenste niveau kan worden gehouden. Dit komt de leefbaarheid voor plant en dier ten goede en Bodegraven kan hiermee ook voldoen aan Europese eisen", aldus wethouder Van Veelen.

Wethouder Van Veelen gaf in 2006 het startschot voor deze grootschalige baggerwerkzaamheden. De eerste fase omvatte het verwijderen van 17.000 m3 baggerspecie uit de watergangen in het stedelijke gebied van Bodegraven ten zuiden van de Oude Rijn. In oktober was het tijd voor de tweede fase en werd nog eens 6.000 m3 bagger uit de watergangen in het stedelijke gebied van Bodegraven Noord en Nieuwerbrug verwijderd. De laatste schep bagger werd afgelopen week uit de Laan van Turkenburg gehaald.

Behalve dat door het verwijderen van de bagger de doorstroming en de kwaliteit van het water zijn verbeterd, heeft het ook voor de in en op het water levende dieren een positief effect. Het project is een samenwerking tussen het Hoogheemraadschap `Rijnland', het Hoogheemraadschap `de Stichtse Rijnlanden` en de gemeente Bodegraven.