Gemeente Alkmaar


50 euro voor de minima

20 november 2008

Burgemeester en wethouders van Alkmaar hebben besloten om in december een eenmalig extraatje van EUR 50 te verstrekken aan mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Degenen van wie de gegevens bekend zijn bij de gemeente hebben hierover afgelopen week een brief ontvangen. Heeft u géén brief ontvangen en denkt u wel in aanmerking te komen voor het bedrag, dan kunt u een aanvraag bij de gemeente indienen.

Voor wie is de EUR 50 bedoeld?
De EUR 50 is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Dit betekent dat u een zelfstandige huishouding moet voeren en bij het bepalen van het inkomen wordt uitgegaan van het totaal van inkomsten binnen het huishouden. Hoe hoog uw inkomen mag zijn, kunt u vinden op de bijlage bij het aanvraagformulier. U kunt ook een globale berekening maken op www.50eurovoorminima.nl.

Personen die in een instelling verblijven, komen eveneens voor de EUR 50 in aanmerking. In dat geval wordt uitgegaan van het netto inkomen, verminderd met de eigen bijdrage die is verschuldigd in verband met verblijf met zorg. Studenten komen niet voor de EUR 50 in aanmerking.

Waar vindt u het aanvraagformulier?
Klik hier voor het aanvraagformulier. Ook kunt u het formulier ophalen bij het stadskantoor van de gemeente Alkmaar. Tevens kunt u een formulier ophalen bij de WWZ wijzer in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 2 en bij het dienstencentrum De Mare, Laan van Straatsburg 2. Op het aanvraagformulier staat welke bewijsstukken u dient bij te voegen en waar u deze naar toe kunt zenden.

Tot wanneer kunt u voor de EUR 50,-- een aanvraag indienen? U kunt een aanvraag indienen tot 1 februari 2009.

Wanneer uw aanvraag door de sector Sociale Zaken en Werkgelegenheid is ontvangen vóór 8 december dan wordt, bij toekenning, voor 25 december dit bedrag aan u uitbetaald.

Meer informatie
Voor meer informatie over de EUR 50 voor de minima kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de informatiebalie van de gemeente Alkmaar. Dit telefoonnummer is 072-548 88 88.

20 november 2008