BedrijfsautoRAI

Volkswagen Caddy Maxi uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2009

(11/20/2008)
Volkswagen Bedrijfswagens steekt de vlag uit, want de Caddy Maxi is gekozen tot Bestelauto van het Jaar 2009. Tijdens een bijeenkomst in Residence Rhenen ontving Ernst-Jan van Eykelenburg, directeur Volkswagen Bedrijfswagens van importeur Pon, de onderscheiding uit handen van juryvoorzitter Peter Brouwer. Opmerkelijk is dat de Volkswagens Transporter en Crafter op de tweede en derde plaats eindigden. Een veelzeggende uitslag.
De verkiezing 'Bestelauto van het Jaar' is een initiatief van het vakblad Automobiel Management en kent een lange traditie. Bij deze verkiezing beoordeelt een vakjury de genomineerde bestelautoâs op meerdere criteria die een goede weerspiegeling zijn van de praktische capaciteiten van de genomineerde bestelautoâs. Zo wordt er gelet op kilometerkostprijs, functionaliteit, comfort, veiligheid en rijeigenschappen. Daarnaast geeft de jury een waardering voor de representatieve eigenschappen van de bestelauto en de keuzemogelijkheden binnen het leveringsprogramma. Een factor die steeds belangrijker wordt, is de servicekwaliteit van de importeur en de dealers.

Gespecialiseerd dealernetwerk
Ernst-Jan van Eykelenburg noemt het een groot compliment voor de importorganisatie, het dealernetwerk en uiteraard de Caddy Maxi, dat deze Benjamin van het programma van Volkswagen Bedrijfswagens tot 'Bestelauto van het Jaar 2009' is gekozen. 'Dat we ook de tweede en derde plaats bezetten, bevestigt dat we niet alleen zeer gewilde producten leveren, maar dat we ook met het opzetten van een gespecialiseerd netwerk van bedrijfsautodealers de juiste keuze hebben gemaakt.'

Veelzijdige Caddy
De Caddy en Caddy Maxi zijn zeer populair in het midden- en kleinbedrijf en bij koeriers. De eigenschappen van de bestelauto sluiten perfect aan bij de wensen van de veeleisende ondernemer. Zo is de Caddy Maxi economisch, comfortabel, betrouwbaar, representatief en milieuvriendelijk. De marktleider van dit segment is in talloze uitvoeringen leverbaar, met een standaard- en een extra lange laadruimte. Vrijwel alle dieseluitvoeringen hebben standaard een dieselroetfilter. Daarnaast is de Caddy leverbaar als extra zuinige en CO2 gunstige BlueMotion-uitvoering en als Caddy EcoFuel op aardgas. Zeker niet op de laatste plaats mogen de voor deze klasse bijzondere DSG-automaat en de vierwielaangedreven 4Motion worden genoemd. Al deze uitvoeringen maken van de Caddy een echte allrounder.

Zestig jaar Transporter
De basis van de Volkswagen Transporter - ofwel de 'VW-Bus' - is ruim zestig jaar geleden geschetst door Volkswagen-importeur Ben Pon senior. De Transporter was de eerste gesloten bestelauto en dit briljante vervoermiddel is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een waar icoon. Hij is door de jaren heen steeds verder ontwikkeld en uitgegroeid tot de meest succesvolle bestelauto van Europa. Binnenkort komt er bovendien een Transporter op aardgas op de markt. Interessant is dat deze uitvoering ook geschikt is voor het rijden op CO2 neutraal biogas. Logisch dus dat de Transporter in Europa en in Nederland talloze keren is bekroond. Bij de verkiezing 'Bestelauto van het Jaar 2009' eindigde hij op de tweede plaats.

Krachtpatser Crafter
Het leveringsprogramma van Volkswagen Bedrijfswagens wordt aan de bovenkant afgerond door de Crafter-serie, die dit jaar in de 'Bestelauto van het Jaar'-verkiezing de derde plaats behaalde. Deze zwaargewicht biedt ondernemers uitgebreide transportoplossingen. Hij is er met drie verschillende wielbases, vier laadlengtes en drie dakhoogtes. Het maximum laadvolume bedraagt liefst 17 kubieke meter en de 5-tons Crafter met gesloten opbouw kan een lading van maar liefst bijna 2,7 ton vervoeren.

Toekomst
De ingenieurs van Volkswagen Nutzfahrzeuge AG bouwen gestaag door aan de perfectionering en uitbreiding van het leveringsprogramma. In september nog presenteerde het merk een attractief studiemodel van een Volkswagen Pick-up. De productie-uitvoering van deze bijzonder praktische auto zal binnenkort ook in Nederland op de markt verschijnen. 'Bestelauto's hebben een unieke plaats op de bedrijfsautomarkt. Dat komt vooral omdat ze door hun universele karakter voor de meest uiteenlopende transporttaken geschikt zijn. Volkswagen Bedrijfswagens speelt als geen ander actief in op de wensen van de bestelautoklant. Niet alleen met een up-to-date modellenprogramma, maar ook met een toegewijd, helemaal in bedrijfswagens gespecialiseerd dealernetwerk. Op deze twee peilers rust het succes van Volkswagen Bedrijfswagens en kunnen we onze klanten optimaal van dienst zijn', besluit Ernst-Jan van Eykelenburg.

The European Road Transport Show 2007