Gemeente Rotterdam

Hutten bouwen, klauteren en verstoppertje spelen tijdens schooltijd

Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) en René Kronenberg, portefeuillehouder deelgemeente Feijenoord, geven op donderdag 20 november a.s. het officiële startschot van het Groene Schoolplein. Het Pact op Zuid en het Groenjaar maken het mogelijk dat de basisschoolleerlingen van OBS De Zonnehoek en IBS De Dialoog binnenkort naar hartelust kunnen spelen in een groene omgeving.

Een voetbaldoel met natuurlijke Kastanjehouten palen, klauterbomen, heuveltjes, een klein bos om hutten te bouwen en spetterplasjes met springstenen. Dat is toch een schoolplein om van te dromen? Bij dromen blijft het niet, want begin 2009 wordt het Groene Schoolplein gerealiseerd bij Openbare Basisschool De Zonnehoek en de Islamitische Basisschool De Dialoog in de deelgemeente Feijenoord. Een groene omgeving waar de kinderen zich thuis voelen en met plezier spelen, dat is een investering waar het Pact op Zuid helemaal achter staat.

Inrichting

Met het Groene Schoolplein komen de kinderen van de twee scholen eerder en vaker in aanraking met de speelnatuur, dit zorgt voor een gezonde, educatief hoogwaardige groene leeromgeving.

Dienst Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam heeft samen met een aantal kinderen van de scholen en Buro Buitenkans de inrichting van het plein bedacht. De taak van de kinderen zit er nog niet op, want vanaf 20 november gaan ze met elkaar ervoor zorgen dat het plein ook echt groen wordt.

Bron: Gemeentewerken, 20-11-2008