Persberichten 20/11 middag

Regio, 20-11-2008

Hillegom Aanhouding voor winkeldiefstal Een 44 jarige man uit Hillegom is donderdag 20 november rond 10.30 uur voor winkeldiefstal aangehouden in een supermarkt aan de Jonkheer Mockkade. Personeel hield de man al in de gaten omdat ze hem niet vertrouwden. Eenmaal bij de kassa werden de tassen gecontroleerd en kwamen daar twee niet betaalde pakken dvds uit. Hij werd overgedragen aan de politie, verhoord en na zijn verhoor weer heengezonden. Op 24 maart 2009 moet hij verschijnen voor de Politierechter.

Gouda Nog twee verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden De politie heeft donderdagmorgen nog twee verdachten, twee Gouwenaren van 14 en 15 jaar, van openlijke geweldpleging aangehouden. Afgelopen twee weken werden al zes Gouwenaren aangehouden. Vrijdagavond 7 november werden vier vriendinnen van 15 tot 17 jaar mishandeld door een groep jongens. De meisjes zaten buiten op het terras van een snackbar aan het Middenmolenplein toen er tussen hen en de groep jongens een woordenwisseling ontstond. Dit mondde uit in het gooien van stoelen en tafels richting de meisjes. Een politieagent in burger probeerde in te grijpen door één van de jongens aan te houden. De agent kreeg echter een trap en viel waardoor de groep jongens wist weg te komen. De politie kwam de verdachten op het spoor mede door getuigenverklaringen en politieinformatie. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachten bij de openlijke geweldpleging.

Schoonhoven Diefstal kluis na inbraak bij Dienstencentrum De Stichting Welzijn Ouderen is dit jaar voor de tweede keer de dupe geworden van een inbraak. In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 november werd aan de achterzijde van het pand aan het Doelenplein waarin het dienstencentrum is gehuisvest, een ruit vernield. Binnen werd een kluis met geld gestolen. Over de hoogte van het bedrag doet de politie geen mededelingen. Via een achterdeur werd het pand weer verlaten.

In april van dit jaar vond daar op een nagenoeg identieke wijze een inbraak en diefstal van een kluis plaats. Het onderzoek door de politie heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd.

Mensen die de afgelopen nacht iets hebben gezien rond of bij het centrum wat mogelijk verband kan hebben met deze inbraak, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie in Schoonhoven via 0900-8844.