Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 20-11-2008

Politie houdt controledag 'Hilvarenbeek kleurt blauw'

HILVARENBEEK: In het kader van 'Hilvarenbeek kleurt blauw' hebben agenten van het team Leijdal woensdag op diverse locaties in
Hilvarenbeek uiteenlopende controles gehouden. In totaal werden circa dertig agenten ingezet bij controles op snelheid, verkeer algemeen, jeugdoverlast, flora en fauna en woninginbraken.

Bij een snelheidscontrole op de Tilburgseweg ter hoogte van sportpark Roodloop werden 23 bekeuringen uitgeschreven. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 80 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Ook werd bekeurd vanwege defecte verlichting (4x) en het niet dragen van de autogordel (1x).

Op het Vrijthof werd een algemene verkeerscontrole gehouden. Daar werden 24 processen-verbaal opgemaakt vanweg het niet dragen van de autogordel. Ook werd bekeurd voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs (4x), niet werkende fietsverlichting (11x) en defecte hulpkoppeling aanhangwagen (2x). Op De Diessenseweg werden vanaf 17.00 uur nog eens 16 bekeuringen uitgeschreven wegens niet werkende verlichting, niet dragen autogordel (4x) en niet kunnen tonen
rijbewijs (2x).

In samenwerking met de Belastingdienst werden circa 120 voertuigen gecontroleerd op de Notelstraat in Esbeek. Daar werden nog eens 9 bekeuringen uitgeschreven: niet dragen autogordel (4x), niet kunnen tonen rijbewijs (2x), rijden over doorgetrokken streep (2x) en niet handsfree bellen (1x). Ook werd een auto in beslag genomen vanwege een vordering van de Belastingdienst van 9000 euro.

Er werd niet alleen bekeurd tijdens de actiedag, zeker in de kleine kernen is veel gesproken met burgers en ondernemers. Onderwerp van gesprek was vaak de stijging van het aantal woninginbraken de laatste tijd in het gebied. De leiding van team Leijdal en de betrokken agenten kijken terug op een zeer geslaagde dag.

Tilburgse veelpleger ingesloten na winkeldiefstal

TILBURG: Een 29-jarige man uit Tilburg is woensdagmiddag rond 17.15 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. De man, die geregistreerd staat als veelpleger, had chips, smeerkaas en deodorant gestolen bij een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat. Conform de afspraken met het Openbaar Ministerie over veelplegers is de Tilburger op het bureau in verzekering gesteld.

TILBURG: De politie heeft donderdagmiddag rond 12.00 uur een 43-jarige Tilburger aangehouden. De man liep bij dezelfde supermarkt met een tas boodschappen naar buiten, maar een beveiliger had dat in de gaten. De Tilburger is meegenomen naar het bureau en met een dagvaarding heengezonden.

Politie achtervolgt verdachten inbraak zwembad Stappegoorweg

TILBURG: De politie heeft donderdagmorgen rond enkele verdachten van een inbraak in het zwembad aan de Stappegoorweg achtervolgd.
Uiteindelijk zijn alle inzittenden van een beige Mini Cooper ontkomen.

Agenten kregen rond 01.40 uur een melding dat er ingebroken werd bij het zwembad. Een getuige had gezien dat enkele mannen in de Mini Cooper bij de hoofdingang stopten en vervolgens een ruit vernielden en naar binnen stapten. Korte tijd later reden ze weer weg toen agenten hen in het vizier kregen. De agenten wisten dat de Mini Cooper als gestolen gesignaleerd stond. Na een achtervolging in de omgeving van Winkeler Prinsstraat, Broekhovensestraat en Ringbaan-Zuid reed de bestuurder van de auto tegen de gevel van een woning aan de
Broekhovensweg. Daarbij raakte de gevel zo beschadigd dat de brandweer eraan te pas moest komen om de zaak te stutten. De verdachten wisten helaas lopend te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in. Zover bekend is er niets buitgemaakt bij de inbraak.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 20-11-2008 16:24 | © Regio Midden en West Brabant |