Gemeente Borsele

Borsele wint Jong Lokaal Bokaal

De gemeente Borsele heeft de Jong Lokaal Bokaal gewonnen. Minister Rouvoet reikte vanmiddag in Utrecht, tijdens de internationale dag van de Rechten van het Kind, de Jong Lokaal Bokaal uit aan wethouder Vermue-Vermue van de gemeente Borsele. Volgens de jury luistert de gemeente Borsele echt naar de jongeren. De gemeenten Den Haag en Capelle aan den IJssel vielen net buiten de prijs. De jury merkte al eerder op dat Borsele de koploper is op het gebied van jongerenparticipatie. De gemeente dankt haar prijs dan ook aan haar bijzondere inspraakmechanisme voor jongeren. De jongerenraad is erg actief en wordt serieus genomen.

De Jong Lokaal Bokaal is een initiatief van de Nationale Jeugdraad en het programmaministerie Jeugd en Gezin. Een gemeente kan de Jong Lokaal Bokaal winnen als zij zich het beste inzet voor jongerenparticipatie. In september bezochten jongerenteams twaalf genomineerde gemeenten om te onderzoeken of jongeren in de lokale praktijk serieus worden genomen. De drie finalisten, Borsele, Capelle aan den IJssel en Den Haag, werden door een deskundige jury geselecteerd als kanshebber.

In september is een jongerenteam op bezoek geweest in de gemeente. Zij gingen op stap om te zien wat Borsele op gebied van jeugdbeleid heeft gedaan en doet. De tocht ging langs jeugdsoos de Klomp in Ovezande, de JOPâs in Heinkenszand en Ovezande, de aangepaste weg bij de oversteek van Claraâs pad in Heinkenszand en eindigde in de nieuwe jeugdsoos in Heinkenszand. Daar werd nog een presentatie over het project Veilig Honk en het School Adoptieplan gegeven.