Gemeente Veenendaal


Schrijverspark wordt geknipt

Schrijverspark wordt afgesloten voor auto's

Â

VEENENDAAL - Burgemeester en wethouders hebben het definitief ontwerp voor de herinrichting van Schrijverspark vastgesteld. Het college trekt 900 duizend euro uit voor het project. De herinrichting van de weg maakt deel uit van het plan van aanpak om de leefbaarheid en veiligheid in de Schrijverswijk te verbeteren.

Al toen de Verlengde Raadhuisstraat in 2001 werd aangelegd langs de Grift, hebben omwonenden de gemeente gevraagd de weg Schrijverspark af te sluiten voor doorgaand, gemotoriseerd verkeer. De gemeente heeft toen toegezegd dit te doen. Er blijft alleen een fietspad in twee rijrichtingen over.

Er worden nu twee projecten gecombineerd. De weg wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De portiekflats zijn in het vervolg bereikbaar via de Wolweg en de Gilbert van Schoonbekestraat.

Verder wordt de vijver in de Schrijverswijk groter gemaakt. Vanwege de waterberging in het nieuwe centrumplan Brouwerspoort moet de hoeveelheid oppervlaktewater in het gebied worden vergroot.

Verder gaat de gemeente tussen de flats door een zogenoemde wadi aanleggen, tussen de vijver en de Grift. Wadi staat voor waterafvoer door infiltratie. Een wadi ziet er uit als een langgerekte greppel, die meestal droogstaat. Als het regent, komt het overtollig regenwater in de wadi. Het regenwater zakt daar weg in de bodem. Tenslotte wordt de riolering vanaf de kruising met de Wolweg (voorheen Brouwersstraat) tot aan de vijver aangepast.

Â

Omdat er na de afsluiting voor doorgaand verkeer veel minder motorvoertuigen over Schrijverspark zullen rijden, gaat de gemeente de kruising Hubert van Zuilenweg, Gilbert van Schoonebekestraat en Schrijverspark reconstrueren. De verkeerslichten worden weggehaald, want die zijn in de nieuwe situatie, op de verbeterde kruising niet langer nodig.
De plannen werden op 22 september gepresenteerd aan de wijkbewoners en zijn goed ontvangen. De werkzaamheden beginnen in het eerste kwartaal van 2009.