Gemeente Enkhuizen

Enkhuizen Actief

Wethouder Boland onthult logo Afgelopen woensdag 19 november gaf wethouder Hendrik Bolland het startsein voor de campagne Enkhuizen Actief. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van de sportverenigingen onthulde Tino Haakman, bekend wielrenner uit Enkhuizen en Hamith Yildiz, topspeler van F.C. Volendam, samen met de wethouder de vlag met het logo dat bij de campagne hoort. De gedachte achter Enkhuizen Actief is om meer Enkhuizers in beweging te krijgen en het sporten te stimuleren. Sporten is niet alleen belangrijk voor de gezondheid, het is vooral ook een prettig manier van vrijetijdsbesteding, benadrukte wethouder Boland in zijn welkomstwoord.

30 minuten intensief bewegen

Tijdens de startbijeenkomst werden verschillende presentaties gegeven over het belang van bewegen voor de gezondheid. Om overgewicht, hart- en vaatziekten en andere lichamelijke kwalen tegen te gaan is het belangrijk om 30 minuten per dag intensief te bewegen. Voor kinderen en jongeren is dat een uur per dag. Uit onderzoeken van de GGD blijkt, dat vooral de jeugd van Enkhuizen onvoldoende sport. Jaap de Graaf, campagnemanager van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen onderstreepte het belang om via de media aandacht te geven aan het belang van sporten. Treedt naar buiten, zo was zijn boodschap, en stimuleer inwoners van Enkhuizen uit actief te worden. Laat zien hoe mensen plezier kunnen beleven aan het samen sporten.

Sportactiviteiten voor iedereen

Nieuwe werkgroepleden Onder de aanwezigen tijdens de startbijeenkomst werd een oproep gedaan om zitting te nemen in een van de drie te vormen werkgroepen: Jeugd, Senioren en Iedereen in Beweging. De laatst genoemde werkgroep richt zich met name op publieke activiteiten. De belangstelling was groot. Maarliefst 13 mensen hebben zich aangemeld om een plan te ontwikkelen voor sport- en bewegingsactiviteiten. De bedoeling is om de plannen vanaf februari 2009 uit te voeren. De gemeente ontvangt hiervoor een subsidie van het rijk van 185.000 en voegt daar een zelfde bedrag aan toe. De coördinatie van de campagne is in handen van Sportservice Westfriesland. Voor de uitvoering werken zij samen met de Stichting Welzijnswerk, de sportverenigingen en de actieve sporters/vrijwilligers die zich voor de werkgroepen hebben opgegeven.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl