Peter Kooij nieuwe voorzitter Reumapatiëntenbond

20/11/2008 17:00

Reumapatiëntenbond

Amersfoort, 20 november 2008

Peter Kooij (32) is per 15 november 2008 door de Algemene Vergadering van de Reumapatiëntenbond gekozen tot nieuwe voorzitter van het bestuur. Kooij volgt Jopie Verhoeven op die de voorzittersfunctie acht jaar heeft uitgeoefend.

Peter Kooij is directeur/eigenaar van adviesbureau Holland Consultancy dat vooral werkt voor de overheid., Daarnaast is hij actief binnen de VVD als politiek adviseur, en als debatleider.

Kooij bij de aanvaarding van zijn voorzitterschap: "Als uw voorzitter zal ik mij inzetten om onze missie en onze vereniging duurzaam op de kaart te zetten en te houden. Ik zal dit doen met mijn bestuurlijke kwaliteiten, mijn kennis en ervaring binnen de overheid en mijn netwerk.

De eigen verenigingsstructuur, maar ook de relatie met het Reumafonds, is toe aan een onderhoudsbeurt. Dit biedt direct kansen en mogelijkheden om slagvaardig en krachtig verder te gaan met waar wij als Reumapatiëntenbond voor staan: Voorlichting, lotgenotencontact, bewegingsgroepen en belangenbehartiging. Kortom, in de volle breedte investeren in een betere kwaliteit van leven van mensen met reuma."