Bouwfonds


---

Hans van der Linden nieuwe bestuursvoorzitter Rabo Vastgoedgroep

20-11-2008

Rabobank Nederland heeft het voornemen om per 1 februari 2009 drs. J.A.M. (Hans) van der Linden (57 jaar) te benoemen tot voorzitter van de hoofddirectie van Rabo Vastgoedgroep. De benoeming vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van financiële toezichthouders en advies van de ondernemingsraad.

Van der Linden (1951) studeerde economie aan de Katholieke Universiteit Brabant en werkt sinds 1975 bij Rabobank Nederland. Gedurende twintig jaar was hij actief in diverse leidinggevende functies binnen het segment van de bank dat zich richt op ondernemers en bedrijven. De afgelopen tien jaar was hij achtereenvolgens Directeur Risicomanagement Aangesloten Banken en Directeur Audit Rabobank Groep.

Van der Linden is een zeer ervaren bestuurder met gevoel voor ondernemen en die mensen kan binden. Hij heeft specifieke ervaring met het op- en uitbouwen van organisaties en met integratietrajecten. Rabobank ziet daarom in Van der Linden de juiste man om de onderlinge samenwerking binnen Rabo Vastgoedgroep verder vorm te geven. âRabo Vastgoedgroep is een prachtige onderneming met goede resultaten. Het is in de huidige samenstelling een jonge onderneming. Ik vind het een mooie uitdaging om in een sterk veranderende buitenwereld dit schip op koers te houden.â, aldus Van der Linden.

Met de benoeming van Van der Linden is de vacature ingevuld die is ontstaan na het vertrek van drs. T.B. (Tjalling) Halbertsma. P.C. (Peter) Keur, die als waarnemend voorzitter is opgetreden, zal zich vanaf februari 2009 weer volledig richten op het besturen van FGH Bank N.V.. Hij wordt daarnaast plaatsvervangend voorzitter van de hoofddirectie, die verder bestaat uit de heren drs. J.H.P.M. (Jos) van Lange, ir. W.P. (Walter) de Boer, ir. I.M. (Isaäc) Kalisvaart en drs. J.L.M.J. (Jean) Klijnen MBA.

Drs. J.C. (Hans) ten Cate zal per 1 december 2008 terugtreden als voorzitter van de raad van commissarissen van Rabo Vastgoedgroep. Na het vertrek van Halbertsma was het zoeken van een nieuwe voorzitter van de hoofddirectie een belangrijke taak. Met de benoeming van de nieuwe voorzitter is deze taak binnen Rabo Vastgoedgroep vervuld. Zijn vertrek houdt daarnaast verband met zijn commissariaat bij TBI Holdings B.V., waar hij beoogd president-commissaris is per april 2009.

Ten Cate wordt als voorzitter van de RvC opgevolgd door mr. drs. L.C. (Elco) Brinkman, reeds commissaris van Rabo Vastgoedgroep sinds december 2006. De raad van commissarissen van Rabo Vastgoedgroep bestaat hiermee uit de heren Brinkman, Schat en Van Zadelhoff.
---