Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Mogelijke ripdeal verstoord in Weesp: getuigen gezocht

Weesp, 20-11-2008 o Een 42-jarige koerier kwam donderdagochtend 20 november rond half twaalf aan bij een pand aan de Bloemendalerweg in Weesp om iets af te leveren, toen een man op hem af kwam lopen en hem bedreigde met een vuurwapen.

De koerier werd gedwongen een ander pand binnen te gaan waar hij op de grond moest gaan liggen. Op de grond zag hij twee mannen liggen die geboeid waren. Hierna vluchtte de man met het vuurwapen in een groene Mercedes bus. In de bus zat een andere man, die een bivakmuts droeg, achter het stuur.

De koerier stapte in zijn auto en volgde de bus. De bus sloeg aan het einde van de Bloemendalerweg linksaf. Op dat moment arriveerde de politie en heeft de bezorger de achtervolging gestaakt. Toen het pand opnieuw betreden werd, waren de twee mannen die daar eerder vastgebonden lagen, verdwenen. In de omgeving werd een onderzoek ingesteld, maar geen personen meer aangetroffen. In het pand werd een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De politie vermoedt dat er een ripdeal gaande was. Een onderzoek is ingesteld.

Signalementen: man met een getinte huidskleur en een stevig postuur. Hij was ongeveer 1.80 meter lang en rond de 33 jaar oud. De man droeg een donkere jas, een blauwe spijkerbroek en had een bivakmuts op. Een van de mannen op de grond was blank, rond de 30 jaar oud en ongeveer
1.70 meter lang. Hij had kort donkerblond haar, droeg een blauwe spijkerbroek en een donker shirt. Van de andere man die op de grond lag, is weinig bekend.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van het voorval of personen die meer weten. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900 88 44. Anoniem melding doen kan via 0800 7000.