FloraHolland


Klokkopers geslaagd voor inkoopcursus FloraHolland Naaldwijk

NAALDWIJK, 20 november 2008 (persbericht) - Veertien (aspirant-)klokkopers kregen donderdag 20 november hun certificaat voor de cursus `Inkopen op de klok', nadat ze met goed resultaat de cursus volgden. Paul van der Zweep van de VGB (Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten) overhandigde de certificaten. Als onderdeel van de cursus lichtte hij ook de werkwijze van de VGB toe.
De (aspirant-)klokkopers hebben door de cursus het inkopen op de klok (beter) onder de knie gekregen. Dat was goed te merken aan het verschil tussen de inkoopopdrachten aan het begin en aan het einde van de cursus. In acht praktische lessen leerden de cursisten alles over het inkopen op de klokken van vestiging Naaldwijk, ook via Kopen Op Afstand (KOA).
Veilingmeesters Ruud van der Hout en Petra Kleijn lieten de cursisten oefenen met inkoopopdrachten, waarbij de werkelijkheid zo goed mogelijk werd nagebootst. De moeilijkheid van de opdrachten nam toe naarmate de cursus vorderde. Zo leerden de cursisten bijvoorbeeld te werken met sorteringscodes, minimumaantal, `onder en boven de ronde' veilen en de keurcodes. Naast het inkopen van bloemen stond ook het inkopen van planten op de agenda. De cursusdeelnemers waardeerden het oefenen in de praktijk.

Fotobijschrift: De (aspirant-)kopers met hun certificaat, Paul van der Zweep (VGB) en veilingmeesters Ruud van der Hout (links) en Petra Kleijn.