Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans opent internationaal cultuurfestival Crossing Border

20 nov 2008 | `Door kunst leer je de samenleving beter kennen, dan via welk rapport of analyse dan ook.' Hiermee opende staatssecretaris Timmermans woensdagavond het cultuurfestival Crossing Border in Den Haag.

Timmermans (Europees beleid en medeverantwoordelijk voor Intenationaal Cultuurbeleid) pleitte er in zijn toespraak voor om het vraagteken - essentieel voor kunst en cultuur - weer te herontdekken, in plaats van het uitroepteken voortdurend voorop te zetten. `Een vraagteken naar wat het leven is, hoe een ander het ziet', aldus de staatssecretaris. 'Het mooie van een festival als Crossing Border is het grensoverschijdende karakter en de wederzijdse verrijking en inspiratie die dat oplevert.'

Crossing Border is een festival dat goed aansluit bij de doelstellingen van het Internationaal Cultuurbeleid vanwege zijn internationale programmering en de uitwisseling tussen cultuurmakers en vakgenoten uit verschillende landen. Tijdens het festival staat de combinatie van literatuur, muziek, film en beeldende kunst centraal. De zestiende editie van Crossing Border vindt plaats van woensdag 18 tot zondag 24 november in en rondom het Toneelkwartier in Den Haag.

Op woensdagochtend werd in de Tweede Kamer ook over het nieuwe Internationaal Cultuurbeleid gesproken, uiteengezet in de beleidsbrief `Grenzeloze kunst'. Doel van dit beleid is het stimuleren van internationale kruisbestuiving op het gebied van kunst en cultuur, buitenlands beleid, ontwikkelingssamenwerking, onderwijs en creatieve economie.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Gerelateerde dossiers

* Internationaal Cultuurbeleid