Gemeente Dirksland


Gemeente Dirksland hoort graag uw mening over de verkeers- en parkeersituatie

De afgelopen maand heeft de gemeente Dirksland een start gemaakt met de uitvoering van een onderzoek naar de verkeerscirculatie en de parkeersituatie in de kern van Dirksland.

Het plan moet voor een goede afstemming van de verschillende onderdelen van het verkeers- en vervoersbeleid zorgen en knelpunten en kansen inzichtelijk maken. Inmiddels zijn reeds op uitgebreide schaal verkeerstellingen uitgevoerd binnen de gemeente en zal op korte termijn een parkeeronderzoek gaan plaatsvinden. De gemeente stelt het plan in samenwerking met een verkeerskundig adviesbureau op en wil graag de knelpunten die inwoners, bedrijven, instellingen en scholen ondervinden, inventariseren.

Doel en aanpak
Het doel van het plan is dat een verkeerscirculatieplan wordt opgesteld waarin een verkeersstructuur en verkeersbeleid wordt vastgelegd dat een goede verkeerscirculatie binnen de kern kan garanderen voor de toekomst. Het plan dient knelpunten en kansen inzichtelijk te maken. Daarnaast bestaat er behoefte aan een parkeeronderzoek om de effecten van reeds genomen maatregelen tussen 2002 en 2008 te onderzoeken en eventueel nog bestaande parkeerknelpunten in kaart te brengen, zodat toekomstig parkeerbeleid kan worden geformuleerd en eventuele aanvullende maatregelen kunnen worden genomen. Bij het opstellen van het plan wordt rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen zoals plannen voor uitbreiding van woonwijken en bedrijventerreinen.

Uw inbreng is gewenst
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dirksland wil graag van u horen hoe u als gebruiker van ons wegennet en parkeervoorzieningen de huidige situatie ervaart. U bent degene die dagelijks gebruik maakt van de wegenstructuur. Dit kan zijn als voetganger, (brom)fietser of automobilist. Om deze reden vraagt het college u knelpunten, oplossingen en visies in te brengen. Deze zullen worden verzameld en gebruikt worden bij het opstellen van het uiteindelijke plan.

Hoe kunt u reageren?
Van donderdag 27 november tot en met woensdag 24 december kan iedereen knelpunten, oplossingen en visies met betrekking tot verkeer en vervoer en parkeren inzenden. Dit kan via de mail (info@dirksland.nl) of schriftelijk (Gemeente Dirksland, Sector Ruimtelijke Zaken, Postbus 10, 3247 ZG Dirksland). Vermeld in de brief of mail uw naam, adres, telefoonnummer en eventueel emailadres.

Voortgang
In januari 2009 zal het parkeeronderzoek worden uitgevoerd waarbij de parkeerdruk in het centrum, de woonwijken en rond en bij het ziekenhuis wordt geïnventariseerd. In de loop van februari 2009 zult u geïnformeerd worden over de resultaten van het verkeers- en parkeeronderzoek en de visie van de gemeente Dirksland op de toekomstige ontwikkeling. Uiteindelijk zal het plan voor besluitvorming aan de gemeenteraad van Dirksland worden aangeboden. Hierbij wordt gestreefd naar afronding eind februari/begin maart 2009.