Gemeente Waterland

20 november 2008

Informatiewinkel en Sociaal Raadsliedenwerk

De Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD) heeft sinds kort een Informatiewinkel geopend in Monnickendam. Het inloopspreekuur van de Informatiewinkel is iedere dinsdag van 9:30 tot 11:30 uur in verzorgingshuis Swaensborch. Bij de Informatiewinkel kunt u terecht met al uw vragen op sociaal-juridisch gebied, zoals vragen over werk en inkomen, sociale uitkeringen, studiefinanciering, financiële problemen en nog veel meer. Daarnaast kunt u in de Informatiewinkel geholpen worden met het invullen van formulieren.

Voor de meer complexe vragen op sociaal-juridisch gebied is er het spreekuur van het Sociaal Raadsliedenwerk. Het spreekuur (alleen op afspraak) van het Sociaal Raadsliedenwerk is eveneens in Swaensborch, op donderdagen van 13:00 tot 15:30 uur. Voor telefonische informatie en advies en het maken van een afspraak bij de Sociaal Raadslieden kunt u dagelijks terecht tussen 09:00 en 11:30 uur op telefoonnummer 0299 - 439279. De dienstverlening van zowel de Informatiewinkel als het Sociaal Raadsliedenwerk is gratis.

Werving mentoren

Naast de Informatiewinkel en het Sociaal Raadsliedenwerk houdt de SMD zich ook bezig met het werven van mentoren. Een mentor heeft één-op-één contact met een deelnemer. Die deelnemer is iemand die tijdelijk wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding kan gebruiken. Als u ook een mentor wil worden, neem dan contact op met de SMD op telefoonnummer 075 - 6176951. Voor meer informatie kunt u kijken op www.ikwordmaatje.nl.

---