Vestia Westland helpt Westlanders in hun zoektocht naar een huurwoning

20/11/2008 17:44

Vestia Westland

Naaldwijk, 20 november 2008

Vestia Westland organiseert zes informatiebijeenkomsten voor de Westlandse woningzoekenden. Doel is hen uitleggen hoe zij aan een woning in hun eigen streek kunnen komen en hoe zij hun kans op een geschikte woning vergroten. Dat er veel behoefte is onder de Westlanders aan dergelijke bijeenkomsten, en met name de 55-plussers, blijkt wel uit het aantal aanmeldingen dat Vestia Westland ontving: maar liefst 400 geïnteresseerden meldden zich aan!

Veel interesse

"Er is met name bij ouderen veel behoefte aan woninginformatie", vertelt Cilia Koers, medewerker Klantenservice bij Vestia Westland. "Ik krijg vaak vragen over hoe je aan een woning in het Westland komt en wat voor woningen er allemaal zijn. Omdat Vestia Westland de Westlanders zo goed mogelijk van dienst wil zijn, besloten we om deze bijeenkomsten te organiseren. Daarbij nodigen we geinteresseerden niet alleen in onze woonwinkel uit, maar komen we ook naar de mensen toe." Zo organiseert Vestia Westland bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten in de dienstencentra van Naaldwijk, Honselersdijk en Maasdijk. Om zoveel mogelijk Westlanders uit te nodigen voor de bijeenkomsten plaatste Vestia Westland advertenties in de lokale kranten en verspreidde zij posters bij winkels en voorzieningen. Door het grote aantal aanmeldingen heeft Vestia twee extra bijeenkomsten georganiseerd in januari.

Nuttige informatie

Tijdens de bijeenkomsten horen woningzoekenden dat zij zich zo snel mogelijk moeten inschrijven bij het woningzoekendensysteem Woonnet Haaglanden. Hoe langer men namelijk staat ingeschreven, hoe meer kans én keuze men later op een woning heeft. Inschrijven kan via de Westlandse corporaties, via de loketten van Stip Westland of via de website www.woonnet-haaglanden.nl. Men krijgt dan een woonpas, waarmee men later direct kan reageren op beschikbare (senioren)woningen. Alle beschikbare huurwoningen in het Westland worden iedere woensdag gepresenteerd in de woonkrant Beter Wonen (gratis af te halen bij Vestia Westland) en op de internetsite www.woonnet-haaglanden/woningaanbod.

Eerlijke kansen voor iedereen

Vestia vindt dat iedereen een eerlijke kans moet hebben als het om wonen gaat. Daarom ziet zij het als haar taak om zich in te zetten voor groepen mensen die daar niet of nauwelijks in slagen. Eén van de voorbeelden daarvan is deze serie informatiebijeenkomsten voor woningzoekenden. Vestia Westland bezit meer dan 3.300 woningen in het Westland, waarvan er maar liefst ruim 500 geschikt zijn voor 55-plussers. Benieuwd welke woningen dat zijn? In onze woonwinkel aan de Tiendweg 4 in Naaldwijk vindt u meer informatie over alle seniorenwoningen in Naaldwijk, Honselersdijk en Maasdijk.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.vestia.nl