Gemeente Abcoude


Bussen vooralsnog niet langs station Abcoude

Onlangs verwoede pogingen vanuit de gemeente Abcoude is het vooralsnog niet gelukt om de buslijnen die door het dorp lopen aan te laten sluiten op het station. Dit is het gevolg van het besluit dat Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht heeft genomen naar aanleiding van een advies van de commissie Milieu, Mobiliteit en Economie.

De redenen voor gedeputeerde staten om tot dit besluit te komen zijn divers. In de eerste plaats speelt een financieel aspect. Vervoerder Connexxion die vanaf zondag 14 december het busvervoer in de regio Noordwest Utrecht gaat verzorgen verwacht door het aansluiten van de bus aan het station het aantal busreizigers af zal nemen, hetgeen het bus bedrijf jaarlijks enkele honderd duizenden euros zal gaan kosten. Een andere belangrijke reden om de bus niet aan te laten sluiten is het negatieve advies dat Rocov heeft gegeven. Rocov is een regionaal adviesorgaan op het gebied van openbaar vervoer waarin uiteenlopende belangenverenigingen zijn vertegenwoordigd. Reizigersorganisatie ROVER heeft wel geadviseerd de bussen via het station te laten rijden. Naar hun advies werd echter niet geluisterd.

De gemeente betreurt het dat deze beslissing is genomen en probeert via andere wegen alsnog voor elkaar te krijgen dat bus en trein ook in onze gemeente optimaal aan zullen sluiten.
---

20 november 2008