Gemeente Abcoude


Het Gein: Mooie bomen of sterke dijken

In de periode van 13 tot en met 25 november 2008 houden de waterschappen in Nederland tegelijk verkiezingen voor een nieuw bestuur. U kunt als inwoner van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht met uw stem bepalen wie er in de komende jaren het waterschap bestuurt. Een taak met belangrijke en verstrekkende gevolgen. Zeespiegelstijging, landschapdaling en steeds sterkere stormen kunnen er immers voor zorgen dat de wereld waarin wij leven drastisch verandert. Het waterschap heeft de taakt het water te beheersen en zo op een duurzame manier te bouwen voor een veilige toekomst voor Nederland. Het nieuwe bestuur wordt gekozen voor de periode van 2009 tot en met 2012.

Iedereen kan stemmen met de stemkaart die naar het huisadres is gestuurd. Een gang naar de stembus hoeft dus niet te worden gemaakt.

Politieke partijen en verenigingen Een divers scala aan lijsten doen mee aan de verkiezingen. Sommige van deze lijsten zijn dezelfde als de politieke partijen uit de Tweede Kamer of de gemeenteraad. Andere partijen zijn specifiek op het waterschap gericht. Ook verenigingen die op een andere manier bij het waterbeheer betrokken zijn, doen mee aan de verkiezingen. Het is de eerste keer dat de verkiezingen op deze manier worden georganiseerd. Eerder waren de verkiezingen minder politiek van aard. Kandidaten uit de gemeente Abcoude die meedoen zijn Harmen Hoogenhout van de Christen Unie en Yolanda de Vries namens de PvdA. Uiteraard kunt u ook op andere kandidaten stemmen, grenzen van het Waterschap zijn immers gemeentegrens overstijgend. Voor meer informatie over de waterschapsverkiezingen kunt u kijken op www.pakaandatwater.nl
---

20 november 2008