Datum: 20081120 Titel: Wethouder Bolsius plaatst eerste asbaktegel van Nederland Subject was: Wethouder Bolsius plaatst eerste asbaktegel van Nederland

Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

19 november 2008

Wethouder Bolsius plaatst eerste asbaktegel van Nederland

Donderdag 20 november om 10:00 uur plaatst wethouder Bolsius bij Stadswinkel Centrum de eerste asbaktegel van Nederland. De gemeente Rotterdam start als eerste gemeente van Nederland een proef met de asbaktegel. Gedurende drie maanden wordt op zes locaties in het centrum van de stad de asbaktegel getest.

Sinds het rookverbod in openbare ruimtes, werkruimtes en de horeca roken er veel meer mensen op straat. Het gevolg hiervan is dat meer sigarettenpeuken op de stoep belanden. Een doorn in het oog van velen inwoners en bezoekers van de stad. De sigarettenpeuken ontsieren het straatbeeld en zijn slecht voor het milieu.

Om de leefomgeving te ontlasten van de sigarettenpeuken is een simpele oplossing bedacht: de asbaktegel. De tegel is een asbak voor in de buitenruimte die in de stoep is verzonken. De bovenkant is een rooster waar sigarettenpeuken en kauwgom in gedeponeerd kunnen worden.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Datum : donderdag 20 november 2008

Tijd : 10:00 uur

Locatie : Stadswinkel Centrum

Ingang Doelwaterstraat tegen over het hoofdbureau Politie

Noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam