TNO

Jaarlijks symposium Nederlandse Werkgroep Drogen

02 oktober 2008 - Op donderdag 20 november organiseert de Nederlandse Werkgroep Drogen (NWGD) in het Congrescentrum van de Jaarbeurs te Utrecht haar jaarlijkse symposium over industrieel drogen. Henk van Deventer van TNO en tevens voorzitter van NWGD zal het symposium om 10.00 uur openen.

Het thema van het symposium is Beter Drogen. Het symposium wordt financieel mogelijk gemaakt door EZ-agentschap SenterNovem. Sprekers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, adviesbureaus en universiteiten, zullen ingaan op innovatieve ontwikkelingen aan drogers, het ontwerptraject, energiegebruiken en besparingsmogelijkheden.

Meer informatie

Meer informatie over het symposium kunt u opvragen bij Henk van Deventer. U kunt zich aanmelden via de KIVI-NIRIA website (zie link in rechtermenu) , voor meer informatie kunt u mailen naar congres@kiviniria.nl, fax. 070-3919840. De kosten voor deelname bedragen voor KIVI NIRIA- en KNCV-leden ¤ 125,-, voor niet-leden ¤ 200,- en voor studenten ¤ 50,-, exclusief BTW maar inclusief consumpties en lunch.

Meer informatie over NWGD

De NWGD is het kennisnetwerk in Nederland waarbinnen bedrijven, kennisinstellingen en adviseurs kennis en ervaring uitwisselen over drogen en alle aspecten die daarbij van belang zijn. Dit kennisnetwerk telt circa 120 leden. Drogen is een breed toegepaste technologie die in veel industriële sectoren voorkomt zoals voedingsmiddelen, papier, textiel, chemie, keramiek en coating. Het droogproces bepaalt in belangrijke mate de productkwaliteit, de doorzet ofwel de hoeveelheid die in een installatie bewerkt kan worden, het energiegebruik en de (geur)emissies naar de omgeving.