Ingezonden persbericht



---


Om alle kennis te bundelen op het gebied van brandstoffen, energie- en energiebesparing en (duurzame) energieproductie, organiseert DLV Plant op 20 november 2008 het Energy 4 Agro Event op en rondom Golfpark Almkreek te Almkerk. Op de beurs kunnen bezoekers advies inwinnen, condities vergelijken en nieuwe technologieën en oplossingen ontdekken. Demonstraties en workshops geven dit evenement een praktijkgerichte dimensie. Zo is er de mogelijkheid om een tiental potentieel interessante energiegewassen op het veld te beoordelen. Bezoek aan dit demonstratieveld zal worden toegelicht op de groei afgelopen seizoen, wat de belangrijke teeltaspecten zijn en welke kansen deze gewassen bieden.

Uit recent onderzoek van DLV Plant blijkt dat de ondernemende boer en tuinder zoekt naar mogelijkheden om energiekosten te drukken en/of om zelf energie te gaan produceren. De ontwikkelingen in 'energieland' gaan, naast uiteraard ook de prijsvorming, razend snel. Een nieuwe, kansrijke markt voor uw bedrijf om te anticiperen op deze ontwikkelingen in de agrarische sector: de grootste producent van biomassa.

Tijdens het event zal het Food versus Fuel debat worden gehouden waarop gerenommeerde sprekers hun visie op dit actuele thema. Het debat wordt georganiseerd door DLV Plant in samenwerking met de Vereniging voor Milieuprofessionals (VVM).

Voor meer informatie: www.energy4agro.nl

DLV Plant is een toonaangevende en onafhankelijk advies - en onderzoekspartner voor de plantaardige sectoren . Haar activiteiten richten zich op advies, onderzoek, projecten zowel in Nederland als daarbuiten. Door continu vernieuwende en eigentijdse diensten en producten in de markt te zetten, creëert DLV Plant meerwaarde voor ondernemers. DLV Plant heeft 160 adviseurs, onderzoekers en projectleiders in dienst. Voor meer informatie, kijk op www.dlvplant.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht