Gemeente Baarn

20 november steelt de Wmo de show

Op donderdag 20 november aanstaande steelt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) de show. Die avond is er een unieke Wmo-show met zang, muziek, cabaret, discussie en informatie over de Wmo in Baarn. De Wmo-show is een ontmoeting tussen allerlei mensen die met de Wmo te maken hebben om op een ontspannen manier van gedachten te wisselen, te netwerken en te discussiëren. Theatergroep De Nachtzusters zal de avond op creatieve en humoristische wijze begeleiden. De show is voor iedereen die met de Wmo te maken heeft: voor mensen met een functiebeperking, voor ouderen, voor vrienden en familie, voor mensen die in de zorg werken, voor vrijwilligers en voor mantelzorgers.

De WMO-show wordt georganiseerd door de Initiatiefgroep WMO in Baarn. Dat is een samenwerkingsverband van Stichting Gehandicaptenbelang Baarn, Allochtonenraad, FGBB Welzijn Ouderen, PCOB en ANBO.

De avond vindt plaats op donderdag 20 november aanstaande in het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a te Baarn. De avond start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. De zaal is geopend vanaf 19.15 uur en de toegang is gratis.

Theatergroep De Nachtzusters leidt op eigen (humoristische) wijze het debat en zorgt voor muziek. De Nachtzusters zijn bekend van het live VPRO-radioprogramma Nachtzusters. Ook ziet u ze in het televisieprogramma Man Bijt Hond.

De Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) is nu bijna twee jaar oud. Doel van de wet is dat burgers zo lang en zelfstandig mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving. Dit is een goed doel, maar de wet heeft ook veel vragen opgeroepen. Bijvoorbeeld over nieuwe termen en afkortingen, over persoongebonden budgetten, financiële tegemoetkoming, zelfredzaamheid en zorgloket. Tijdens de Wmo-show kunt u al uw vragen over deze moeilijke zaken kwijt. U bent van harte welkom op deze leuke en leerzame avond.