Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 19 november 2008

PatiëntenAdviesRaad 10 jaar actief voor verbetering service en zorg in MCA

De PatiëntenAdviesRaad (PAR) van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) viert donderdag 20 november a.s. haar jubileum. Al tien jaar lang levert deze raad een actieve bijdrage aan de verbetering van de service en zorg in het MCA. Het jubileum gaat deze dag niet ongemerkt voorbij.

patiëntvriendelijke bezoektijden
De PAR behartigt de gemeenschappelijke belangen van mensen die zijn aangewezen op de zorg van het MCA. De bijdragen die de PAR de afgelopen tien jaar leverde om de zorg te verbeteren zijn bijvoorbeeld: gewijzigde - patiëntvriendelijkere - bezoektijden, de vernieuwde ingang Metiusgracht, verbeterde voetpaden op het terrein en nieuwe dekbedden. Verder heeft de PAR meegewerkt aan de verbetering van het medicatiebeleid.

ervaringsdeskundigen
De leden van de PAR zijn "ervaringsdeskundigen" en kennen het ziekenhuis van binnen uit. Deze ervaring, aangevuld met informatie vanuit diverse patiënten- en/of consumentenorganisaties, maakt dat zij een actieve bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de service en zorg in het MCA. Zij luisteren naar de klanten van het ziekenhuis, want juist die ervaren de knelpunten en tekortkomingen die zich in een grote instelling als het ziekenhuis kunnen voordoen.

jubileum
Op donderdag 20 november gaat het tienjarig bestaan niet ongemerkt voorbij. Zo staan de PAR-leden deze dag met een kraam in het ziekenhuis, waar zij informatie verstrekken en vragen kunnen beantwoorden. Ook horen zij graag de ideeën, wensen of suggesties van patiënten en bezoekers. Aan het einde van de middag is er een high tea voor medewerkers en genodigden.

contactpersoon: afdeling marketing & communicatie communicatie@mca.nl