Gemeente Heerlen

Diploma-uitreiking door Wethouder Cor Duijf
Schoolsport in de buurt: kinderen halen gele band door Judoproject Heerlen

In het kader van het BOS-project 'Schoolsport in de buurt' hebben aanstaande donderdag 20 november elf kinderen van basisschool Gerardus Majella hun judo-examen in de gele band. Wethouder Duijf reikt na afloop van het examen de diploma's uit aan de kinderen die de gele band hebben gehaald. Het examen met aansluitend de diploma-uitreiking vindt plaats om 18.00 uur in gymzaal Heksenberg.

Om kinderen tijdens of na school meer mogelijkheden te bieden om te bewegen, kunnen ze op hun school kennis maken met sportverenigingen in het kader van het BOS-project 'Schoolsport in de buurt'. Eén van deze projecten is het judoproject uitgevoerd door Judoclub Majo Yama voor kinderen van de basisschool Gerardus Majella. Tijdens de start van het judoproject op 18 september jl. zijn alle gymlessen op school, voor kinderen van groep 3 t/m 8, vervangen door een judoles. Na deze introductielessen op school hebben 17 kinderen zich opgegeven voor de naschoolse judolessen van Judoclub Majo Yama in gymzaal Heksenberg.

Na het volgen van circa acht lessen, volgt aanstaande donderdag voor 11 kinderen het examen voor de gele band met daarna de diploma-uitreiking door wethouder Cor Duijf. Inmiddels zijn drie kinderen al lid geworden van de Judoclub Majo Yama. De verwachting is dat ook de andere examenkandidaten zich nog aanmelden bij de vereniging.

'Schoolsport in de buurt' is een BOS-project van Gemeente Heerlen waar meerdere basisscholen nu al aan meedoen. Via naschoolse sportlessen, vaak op school, maken kinderen laagdrempelig kennis met verschillende sporten en de sportverenigingen.