Politie Limburg-Zuid

Mislukte kluiskraak

Donderdagmorgen omstrreeks 03.45 uur hebben onbekenden met een gestolen vrachtauto een ramkraak gepleegd bij een supermarkt op de Clavecymbelstraat in Maastricht.

Met de eerder in de nacht in Maastricht gestolen vrachtauto werd de pui geramd. Vervolgens hebben de daders -getuigen spreken van tenminste drie mannen- met een aan de vrachtauto vastgezette ketting de in de winkel aanwezige kluis losgetrokken en naar buiten gesleept.

De politie was nog voor dat de kluis op de vrachtauto was geladen ter plekke. De daders reden weg toen de politie nabij was, de kluis achter de vrachtauto aanslepend. Op de Spinetlaan verlieten ze de vrachtauto en renden weg. Een zoekactie had tot nu toe geen resultaat opgeleverd.

De aangerichte ravage was behoorlijk. De brandweer onderzoekt de bouwkundige staat van de winkel, waarvan de pui door de ramkraak behoorlijk is beschadigd. Mogelijk moet de pui gestut worden. Door het slepen van de kluis over het wegdek is er behoorlijke schade ontstaan aan de bereden wegen. Openbare werken van de gemeente Maastricht is waar noldig bezig met herstelwekzaamheden.

De recherche is met een onderzoek begonnen. Meer bijzonderheden zijn op dit moment niet bekend.

20-11-2008, Maastricht