NEN


Stand van zaken NEN 6098

De ontwikkeling van de norm NEN 6098 Rookbeheersingssystemen voor mechanisch geventileerde parkeergarages is in volle gang. Een werkgroep uit de normcommissie heeft op dit moment een groot deel van het commentaar dat is binnen gekomen tijdens de openbare kritiekperiode, beoordeeld en verwerkt in een nieuw tekstvoorstel.

In de resterende weken van 2008 zullen de werkgroep en de normcommissie proberen ook het resterende commentaar op een zorgvuldige manier te verwerken, in nauw overleg met de betreffende kritiekgevers. Pas daarná zal er sprake kunnen zijn van het vaststellen van een definitieve tekst. De normcommissie is zich ervan bewust dat er in `de markt' grote behoefte bestaat aan deze norm en dat snelle publicatie is gewenst. Zij zal echter niet overhaast te werk gaan bij de aanpassing van de eerder gepubliceerde ontwerptekst tot de definitieve tekst.

De normcommissie hecht eraan duidelijk te stellen, dat de inhoud van de norm NEN 6098 Rookbeheersingssystemen voor mechanisch geventileerde parkeergarages nog geenszins vast staat. Het gepubliceerde ontwerp alsmede recentere interne (normcommissie-)versies zijn uitdrukkelijk niet bedoeld voor gebruik in het economisch verkeer.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ir. Arie de Jong, telefoon (015) 269 01 62, e-mail arie.dejong@nen.nl. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Normontwerp rookbeheersing parkeergarages gepubliceerd (Persbericht) NEN 6098:2007 Ontw. nl (Norm)