Friese waterschappen

op 1

Website Wetterskip Fryslân opnieuw op 1

donderdag, 20 november 2008

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft Wetterskip Fryslân de beste website van de waterschappen in Nederland. Dit maakte Overheid heeft Antwoord® - een dienst van het Ministerie van BZK - donderdag 20 november 2008 bekend.

Aan de hand van checklists werd de mate van de elektronische dienstverlening beoordeeld bij ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen. De checklists bevatten beoordelingscriteria voor het verbeteren van de dienstverlening door de overheid en het oplossen van knelpunten. De beoordelingscriteria worden jaarlijks aangepast.

Het mooie resultaat was slechts mogelijk dankzij een optimaal samenspel tussen alle betrokken waterschapsmedewerkers en externe partijen.

Deze nieuwe erkenning betekent niet, dat het waterschap nu op haar lauweren gaat rusten. Integendeel. "Komend jaar verbeteren we de website verder", aldus webmaster Meindert van Dijk. "De toegankelijkheid, leesbaarheid en actualiteit krijgen extra aandacht. De Friese burger vindt de gewenste informatie dan nóg eenvoudiger en sneller."

Meer informatie:

* Overheid.nl Monitor

* Ranglijst waterschappen

* Wetterskip Fryslân heeft beste website waterschappen (2007)