KNHS


CHIO Rotterdam blijft ook in 2009 op hoogste niveau van de Nations Cup

20 november 2008

Tijdens de General Assembly in Buenos Aires heeft de Fédération Equestre Internationale (FEI) de formule bekend gemaakt voor de 2009 series landenwedstrijden springen, de Top Level Nations Cup, de opvolger van de Samsung Super League. Het CHIO Rotterdam maakt, evenals voorgaande jaren deel uit van de serie van acht wedstrijden op het hoogste niveau. Tijdens de landenwedstrijden in de Top Level Nations Cup zullen dit seizoen tien landenteams aan start komen, waaronder het Nederlandse equipe.

In het seizoen 2009 zullen er op drie niveaus landenwedstrijden plaatsvinden, te weten Top, Promotional en Entry niveau. Ook zijn de zeven andere organiserende concoursen van de Top Nations Cup bekend gemaakt; La Baule, Rome, St Gallen, Falsterbo, Rotterdam, Aken, Hickstead and Dublin. In Dublin vindt de finale plaats maar anders dan in afgelopen jaren tellen de resultaten daar niet dubbel. Gedurende het afgelopen Samsung Super League seizoen hebben de teams van België, Duistland, Groot Brittannië, Ierland, Nederland, Zwitserland en de Verenigde Staten zich al gekwalificeerd. De deelname wordt in het komende seizoen uitgebreid met drie teams gebaseerd op hun resultaten in de Rolex ranking per 31 december aanstaande.

Natuurlijk hoort het CHIO Rotterdam in de Top Level Nations Cup, zegt Emile Hendrix, directeur Sportief Springen van het CHIO Rotterdam. Toch was het een mooie erkenning voor ons beleid om dit bevestigd te krijgen van de FEI. We hebben opnieuw ons prijzengeld verhoogd en nog enkele andere verbeteringen voorgesteld zodat het CHIO Rotterdam met recht The Best of the Rest genoemd mag worden.

Over het CHIO
Het CHIO Rotterdam presenteert topentertainment en een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken. Het evenement zal in 2009 van 17 tot 21 juni voor de 61e keer plaatsvinden op de sfeervolle locatie in het Kralingse Bos in Rotterdam .