FeestmaandQuiz: over Sint, Santa en siervuurwerk

20/11/2008 09:00

HIMES B.V.

Zodra de maan door de bomen schijnt en de nachten stiller worden, maakt Nederland zich klaar voor de feestmaand bij uitstek. December staat in het teken van Sint, Jezus, cadeautjes en vuurwerk. Om deze feestelijkheden kracht bij te zetten lanceert QuizWinners de FeestmaandQuiz. Voor wie altijd al wilde weten waarom de Pieten in België met Karolientjes strooien!

Van Urbi et Orbi tot Rudolph the Rednosed-Reindeer en van de Goedheiligman tot de Heilige Geest, december is de maand van feestelijke uitersten. Een leuke tijd om eens te testen wat je er precies van weet. De FeestmaandQuiz is gevuld met honderden vragen over diverse tradities en gewoonten van de mooie periode.

"Sinterklaas is dé Nederlandse traditie bij uitstek", zegt Wouter Tabernal. Hij is oprichter van HIMES (www.himes.nl), het bedrijf achter de FeestmaandQuiz. "Daarnaast zijn er maar weinig mensen aan wie kerst en oud en nieuw geruisloos voorbij gaan. Desondanks weten veel mensen niet wat de feesten inhouden en welke anekdotes en historie er achter deze tradities schuilen. Een goede reden om je kennis te testen en je nieuwsgierigheid te bevredigen."

De FeestmaandQuiz kan, samen met vele andere quizzen, gespeeld worden op het unieke spelplatform QuizWinners (www.quizwinners.com). Alleen al uniek omdat er wereldwijd zo'n honderd redacteuren de quizzen dagelijks aanvullen met actuele vragen. Met andere woorden: vandaag gebeurd, uiterlijk morgen in de quizzen!

De FeestmaandQuiz levert verassende inzichten op. Van onze spelers wist:

95% dat kalkoen het populairste kerstgerecht is in de Engelse keuken.

80% wanneer advent begint in de katholieke kerk.

40% dat de eerste Nieuwjaarsduik in Scheveningen in 1965 plaatsvond.

20% niet wanneer het Goede Vrijdag is.

10% niet wat de tabberd van Sinterklaas is.

Over QuizWinners

QuizWinners is een uniek quizplatform waarbij spelers het tegen elkaar kunnen opnemen. Er zijn vele leuke en interessante quizzen te vinden, zoals de VoetbalQuiz, de NieuwsQuiz en de CuliQuiz. Spelers kunnen gratis en om prijzen spelen. Omdat er tegen échte tegenstanders wordt gespeeld, heeft de speler volledige controle over zijn prestaties. Daarnaast kunnen spelers elkaar rechtstreeks uitdagen, waardoor snel duidelijk wordt wie er de slimste is. Bestaande quizzen worden continu verrijkt met nieuwe vragen en er komen regelmatig quizzen bij. QuizWinners is ook actief in Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.





http://www.quizwinners.com


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,