Gemeente Spijkenisse


Jeugd Spijkenisse krijgt eigen lintje

20 november 2008


De dertien jarige Rachid bevrijdde eenden uit een visnet. Lieke uit groep zes doet elke woensdagmiddag een spelletje met haar alleenstaande buurvrouw.

Dit zijn voorbeelden van kinderen die in aanmerking komen voor een Jeugd- en Jongerenlintje dat volgend jaar voor het eerst uitgereikt wordt. Deze gemeentelijke onderscheiding is een blijk van waardering voor de prestaties van kinderen uit Spijkenisse. Zij worden nauwelijks voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding en toch zetten zij zich op hun manier ook in voor de maatschappij.

De lintjes zijn bedoeld voor jeugd van zes tot en met twintig jaar. Van de oudere jeugd wordt meer verwacht dan jongere kinderen. Kinderen helpen bijvoorbeeld oma met boodschappen doen terwijl jongeren een buurtfeest organiseren. Burgemeester Salet reikt de lintjes uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Spijkenisse op 5 januari 2009.

De jongeren moeten door iemand worden voorgedragen. Dit kan via de website van gemeente Spijkenisse tot en met vrijdag 12 december. Meer informatie over het voordragen van een kind of jongere die in aanmerking komt voor een lintje is hier ook te vinden. Een deskundige jury beoordeelt vervolgens alle voordrachten. Zijn er jongeren in de buurt die een lintje verdienden? Draag hen dan voor bij gemeente Spijkenisse om hen in het zonnetje te zetten.