Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Niels van den Berge (GroenLinks) is kandidaat-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen

Kandidaat voor de toekomst

Utrecht, 20 november 2008 - Zaterdag 22 november presenteert Niels van den Berge zich op het Toekomstcongres van GroenLinks als kandidaat-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. De groenlinkse jongerenorganisatie DWARS is blij met zijn kandidatuur. Van den Berge is drieëntwintig jaar en afkomstig uit het Zeeuwse Tholen. Hij was eerder woordvoerder voor DWARS, lokaal actief voor GroenLinks in Wageningen en momenteel is hij werkzaam als beleidsmedewerker milieu en transport voor GroenLinks in het Europees Parlement.

DWARS-voorzitter Jesse Klaver: "GroenLinks is de partij die kiest voor de toekomst. Daarbij hoort een jonge kandidaat als lijsttrekker. Maar het zou Van den Berge tekort doen als DWARS hem alleen vanwege zijn leeftijd zou steunen. Ik heb hem leren kennen als een gedreven, charismatisch persoon met kennis van zaken. Als oud-kampioen debatteren is hij ijzersterk in discussies. Hij is de juiste persoon op de juiste plaats!"

Van den Berge werd op het Nederlands Kampioenschap debatteren in 2004 uitgeroepen tot beste spreker van het toernooi. Hij is een expert op milieugebied, maar zette zich eerder ook in voor het lot van vluchtelingen. Zo bood hij in een Wagenings kraakpand onderdak en hulp aan tientallen vluchtelingen, waarvan de meesten nu een verblijfsvergunning hebben. Deze zomer gaf hij als vrijwilliger Engelse les in een Palestijns vluchtelingenkamp.

Kandidaat-lijssttrekker Niels van den Berge: "In het Europees Parlement wil ik werken aan effectieve klimaatmaatregelen en een humaan asiel- en migratiebeleid. Wat mij drijft zijn mijn idealen. Europa moet werk maken van de toekomst door te knokken voor mens en milieu. We moeten het lef hebben om vandaag te kiezen voor morgen. Als ik het heb over de toekomst, dan is dat ook eigen belang. Het zijn mijn generatie en onze kinderen die op de blaren moeten zitten als we nu geen orde op zaken stellen."


---