Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ZILLERTAL ARENA: FEEST VOOR KIDS, KROEGTIJGERS EN KILOMETERVRETERS

Zell/Gerlos, november 2008 - De gasten van het populairste skigebied onder Nederlanders, Zillertal Arena, kunnen zich voor het komende wintersportseizoen verheugen op vele vernieuwingen in dit uitgestrekte skiparadijs, dat bestaat uit de dorpen Gerlos, Zell am Ziller, Königsleiten, Wald en Krimml. Een nieuwe kabelbaan brengt skiliefhebbers in een mum van tijd vanuit Zell midden in het skigebied. Daarnaast pakt het gebied uit met een heus kinderrestaurant op de piste en een nieuwe skiroute tot in het dorpscentrum van Gerlos. Nederlandse skileraren maken van elke dag weer een feestje vóór, en mét de kinderen, terwijl de Hollandse après-ski krakers hetzelfde doen voor de echte kroegtijgers. Met een spectaculair openlucht concert opent Zillertal Arena haar poorten op 5 december aanstaande.

Langer op de piste dan in de lift
Met de nieuwe acht-persoons gondelbaan behoren wachttijden definitief tot het verleden in Zillertal Arena. Deze lift brengt maar liefst 2.400 skiliefhebbers per uur vanuit het dorp Zell tot aan de Wiesenalm, midden in het skigebied. De totale liftcapaciteit in het gebied bedraagt 78.495 personen per uur, wat overeenkomt met het aantal inwoners van een stad zo groot als Hilversum! Wintersporters genieten door de vele snelle stoeltjesliften optimaal van de 163 kilometer aan geprepareerde pistes. Dit maakt Zillertal Arena ook een ideaal gebied voor snowboarders, die bovendien in het Hot Zone Snowpark hun hart kunnen ophalen.

Pizzapunt of Schneepflug?
Het skidorp Gerlos, waar in het hoogseizoen ongeveer 70% van de gasten uit Nederland komt, pakt dit seizoen uit met een nieuw kinderrestaurant bij het bergstation van de Isskogel gondelbaan, de 'Arena Center'. De muziek, menu's en aankleding zijn hier volledig afgestemd op de kleinste gasten. De ongeveer 40 Nederlandse skileraren zorgen ervoor dat kinderen zich niet af te hoeven vragen wat een 'Schneepflug' nou eigenlijk is. Voor de allerkleinsten is er bovendien de Arena's Kids Club, een opvang voor kinderen van 1 tot 4 jaar, gelegen naast het nieuwe kinderrestaurant bij 'Arena Center'.

Ski's uit, kroeg in
Vanaf dit seizoen skiën wintersporters over een nieuwe, al dan niet kunstmatig besneeuwde skiroute zo het dorpscentrum van Gerlos binnen. Hiermee behoort de wandeling met ski's op de schouders aan het eind van de dag tot het verleden en begint de gezellige après ski gelijk bij het uitklikken van de ski's!

Het in Tirol (West-Oostenrijk) gelegen Zillertal Arena behoort met 163 kilometer superieur geprepareerde pistes in alle moeilijkheidsgraden en 50 banen en liften tot de grootste en modernste skigebieden van Oostenrijk. Zillertal Arena omvat de dorpen Zell, Gerlos, Königsleiten, Wald en Krimml. Het skigebied is dankzij het Nederlands sprekende skipersoneel, de ijsbars, de jodelende tunes van de après-ski-disco's, de sfeervolle winterdorpjes en de goede bereikbaarheid vanuit Nederland zeer populair onder wintersportliefhebbers. Het skigebied ligt op ongeveer 1000 km van Amsterdam en is per vliegtuig, trein en auto goed te bereiken. Informatie op: www.zillertalarena.com