Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Gemeente Barendrecht ontvangt 50.000,- van de Sti chting Roparun

BARENDRECHT (donderdag 20 november 2008) ­ Op vrijdag 14 november heeft burgemeester Van Belzen een bedrag van 50.000,- in ontvangst genom en van de Stichting Roparun. Dit gebeurde tij- dens het jaarlijkse Roparun Gala, waar de `Roparun stad van het jaar' een prijs van 50.000,- ontvang t.

Barendrecht won deze titel niet, maar kreeg, net als alle andere genomineerde gemeenten, wel hetzelf- de bedrag. De genomineerden kregen dit bedrag als aanmoediging en zij kunnen dit besteden aan goede doelen binnen de gemeente, die gerelateerd zijn aan de doelstellingen van de Roparun.

De prijsuitreiking vond afgelopen vrijdag plaats in de Laurenskerk in Rotterdam, waar de opbrengsten van de Roparun 2008, (4,3 miljoen euro) werd toebedeeld aan diverse goede doelen die een relatie hebben met de ziekte kanker. Naast de uitreiking van de cheques aan deze doelen vond ook de verkiezing voor `Roparun stad van het jaar' plaats. Een aantal gemeenten was hiervoor door het bestuur van de Stichting Roparun en de lopers genomineerd. De uitreiking kende een verrassende winnaar: de Belgische gemeente Zele. Zele ontving een bedrag van 50.000,- en versloeg de wi nnaar van vorig jaar, gemeente Woensdrecht voor de

doorkomst in Ossendrecht. De gemeente Woensdrecht eindigde dit jaar als tweede en ontving een bedrag van 25.000,-. Gemeente Bergen op Zoom eindigde al s derde en kreeg hiervoor een bedrag van 12.500,- .

Verrassing
Groot was de verrassing toen het bestuur van de Stichting Roparun bekend maakte dat alle genomineerden eenmalig 50.000,- kregen ter besteding aan goede doelen binnen de gemeente. "Het is jammer dat we de

titel `Roparun stad van het jaar' niet op onze naam hebben kunnen zetten, maar met dit geldbedrag zijn wij natuurlijk ook hartstikke blij. Wij zetten ons graag in voor goede doelen, en zeker voor mensen met kanker. Zo hebben wij eerder dit jaar de Barendrechtse boer Van Egmond gesteund tijdens zijn rondreis door Nederland met `paard en wagen' voor het goede doel KiKa (Kinderen Kankervrij). We weten nog niet naar welk goede doel dit geldbedrag gaat, maar ik ben ervan overtuigd dat het geld goed terecht komt", aldus een zeer verraste burgemeester Van Belzen.

Roparun 1992-2009
Sinds 1992 is de Roparun de langste non-stop estafetteloop ter wereld. De deelnemers lopen in teamverband van Parijs naar Rotterdam om geld in te zamelen voor mensen met kanker. Het succes van de Roparun is ongekend; van 13 deelnemende teams en een opbrengst van fl. 100.000,- in 1992 tot 230 deelnemende teams en een opbrengst van 3,7 miljoen euro in 2007. Afgelopen jaar is er 4,3 miljoen euro opgehaald. Vanaf 1992 is er in totaal bijna 30 miljoen euro opgehaald voor doelen die zich richten op de zorg aan mensen met kanker. De Roparun 2009 start op zaterdag 30 mei in Parijs. Op maandag 1 juni komen de deelnemers aan op de Coolsingel in Rotterdam. Kijk voor meer informatie op www.roparun.nl.


Noot voor redacties