TNT Persbericht

30 smart auto's en één Boeing 747 van TNT:
Guinness Wereldrecord gebroken!

TopGear breekt Guinness Wereldrecord

Turijn / Rome / Amsterdam, 20 november 2008 - Binnen 60 minuten 30 smart auto's in één Boeing 747 laden. Op 23 oktober 2008 hebben expressbedrijf TNT en het autoblad TopGear op de air hub van TNT in Luik (België) een nieuw Guinness Book record gevestigd voor de snelste belading van auto's in een vliegtuig. Een team van zeven mensen is erin geslaagd 30 auto's van het type smart fortwo in 35 minuten en 34 seconden te laden in een B747 van TNT.

Ter gelegenheid van de 10e verjaardag van de smart, de meest compacte auto ter wereld, hebben TopGear Italia, de Italiaanse editie van het vooraanstaande Britse tijdschrift en het BBC programma, de vraag gesteld hoeveel van deze auto's zouden passen in het laadruim van een Boeing B747, een van `s werelds grootste vliegtuigen.

De 30 smart fortwo's waren ter beschikking gesteld door Mercedes-Benz Italia SpA en Mercedes-Benz Belgium Luxemburg SA. Christine Heine, hoofd Ground Operations op de hub van TNT in Luik en verantwoordelijk voor de coördinatie van de recordpoging, licht toe: "Een van de meest kritische aspecten was het vinden van een geschikt tijdsvenster voor de recordpoging, passend in het schema van aankomst- en vertrektijden van alle andere vliegtuigen die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar aan- en afvliegen. De vertrektijden van de TNT-vliegtuigen staan strikt vast, gezien de grote gevolgen voor de afstemming binnen ons netwerk dat honderdduizenden expresspakketten overal ter wereld op alle tijden moet leveren.

Het team van zeven medewerkers had slechts drie uur de tijd om de smart auto's in de Boeing 747 in en uit te laden, om daarna de goederen met bestemming Shanghai te laden. Een ongelooflijke prestatie, die enerzijds de professionaliteit onderstreept van de TNT'ers die hiermee hun "sure we can"-missie hebben waargemaakt, en anderzijds de smart fortwo in het zonnetje zet, een bijzondere auto die in de 10 jaar van zijn bestaan al vele records op zijn naam heeft staan. In het decembernummer van TopGear Italia verschijnt een volledig verslag van dit evenement.


- EINDE -

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.