Gemeente Delft

Structurele aanpak maatschappelijke stages

Wethouder Dick Rensen opent donderdagavond 20 november een informatieavond over maatschappelijke stages in de Aula van het Stanislascollege in Delft. "Er gebeurt veel. Vanaf vandaag is Bureau Vrijwilligers het centrale punt voor vragen over maatschappelijke stages. In de loop van 2009 is de digitale klussenbank gevuld. Ook wordt er een beursvloer georganiseerd waar leerlingen en organisaties een match kunnen maken. Het is voor de maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties belangrijk om van al deze ontwikkelingen op de hoogte te zijn. Daarom organiseren we deze bijeenkomst."

Het doel van de maatschappelijke stage is om tijdens schooltijd kennis te maken met de maatschappij en daaraan een onbetaalde bijdrage te leveren. Leerlingen krijgen de kans om te ervaren hoe leuk het is om iets voor een ander te doen. Scholen kunnen hun maatschappelijke netwerk uitbreiden en meer samenwerken. Stagebieders profiteren van het aanstekelijk enthousiasme en de creativiteit van jongeren.

In november 2007 presenteerde het ministerie van OCW het plan van aanpak Maatschappelijke stage. In 2011 moeten alle leerlingen in het voortgezet onderwijs in Delft een maatschappelijke stage vervullen van 72 uur verspreid over hun schoolcarrière.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft