Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe ZyLAB whitepaper belicht de voordelen integratie ZyIMAGE Information Access Platform met Microsoft SharePoint

Amsterdam, 20 november 2008 - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, presenteert een nieuwe educatieve whitepaper. Toegelicht wordt hoe ZyLAB's ZyIMAGE Archive Services voor SharePoint Module mensen kan helpen om optimaal gebruik te maken van hun huidige SharePoint installaties.

Werken met ongestructureerde informatie doet bijna iedereen dagelijks. Microsoft SharePoint wordt veel gebruikt om deze informatie te delen, op te slaan, te benaderen en te structureren. SharePoint is één van de snelst geaccepteerde producten ooit door Microsoft uitgebracht. Dit is mede te danken aan een simpele en vertrouwde gebruikersomgeving, verbeterde productiviteit van medewerkers door dagelijkse bedrijfsactiviteiten te vereenvoudigen en door content beter te beheren en eenvoudiger hergebruik van content.

Uitdagingen verder invullen
Zelfs met de vele voordelen van SharePoint als grootschalige documentbeheer tool, lopen organisaties nog tegen uitdagingen aan (langetermijn archivering en uitgebreide zoekmogelijkheden). De structuur van ad hoc informatie delen dat kenmerkend is voor SharePoint, biedt niet de optimale basis voor een beheerbare, schaalbare, doorzoekbare archiveringsoplossing op lange termijn. SharePoint biedt geen directe mogelijkheid tot naleving van regels zoals FDA, FAA, DoD 5015.2, Moreq-2 of HIPPA, hetgeen voor veel organisaties die dit willen gebruiken, problemen kan veroorzaken. Uitgebreide zoekmogelijkheden en verbetering van langetermijn archivering zijn nodig om de hoeveelheid ongestructureerde informatie, die door het ad hoc delen van informatie gecreëerd wordt, ontsluitbaar en beheersbaar te houden op een economisch voordelige manier.

Belangrijkste functionaliteiten en voordelen
In de whitepaper worden de belangrijkste functionaliteiten toegelicht van de ZyLAB's ZyIMAGE Archive Services voor SharePoint Module. Het biedt de mogelijkheid om volledig gebruik te maken van verschillende zaken, zoals het zoeken in SharePoint via een ZyIMAGE Webclient via SharePoint WebPart. Daarnaast kunnen documenten of documentverzamelingen worden gearchiveerd in een ZyIMAGE Data Repository en worden archiveringspolicies automatisch uitgevoerd. Documenten kunnen van ZyIMAGE terug worden gezet naar SharePoint en ZyIMAGE zoekmogelijkheden kunnen aan een record in SharePoint worden toegevoegd.

De belangrijkste voordelen zijn het uitbreiden van de zoekmogelijkheden en de mogelijkheid om grote hoeveelheden ongestructureerde data te kunnen verwerken; er zijn geen grenzen aan de grootte van en het aantal documenten per project. Ook voorkomt het dure toekomstige investeringen en worden documenten direct verwijderd zodra een projecten is afgerond. Deze integratie biedt een platform voor langetermijn; duurzame en schaalbare XML gebaseerde opslag, beveiliging en geavanceerd zoeken (ook via het SharePoint portal). Dit vermijdt verborgen kosten zoals extra SQL-server licenties, onderhoud, back-up en upgrades. Veel (internationale) standaards worden direct ondersteund. Er is tevens sprake van volledige integratie met het ZyIMAGE e-discovery platform voor snelle respons op aanvragen voor (intern) onderzoek.

"Binnen een optimale SharePoint/ZyIMAGE integratie is ZyIMAGE het archiefplatform onder SharePoint", aldus Dr. ir. Jan Scholtes, algemeen directeur van ZyLAB. "Met andere woorden, SharePoint is de portal en de samenwerkingstool terwijl ZyLAB de (XML gebaseerde) archiveringsomgeving op langetermijn is en het platform waarop extra functionaliteit voor records management, compliance, e-discovery en andere bedrijfskritische mogelijkheden wordt toegevoegd."

Voor meer informatie over de volledige whitepaper: Microsoft SharePoint® and the ZyIMAGE® Information Access Platform

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Document Management software die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen.

Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.

Ingezonden persbericht