Ingezonden persbericht


Interxion opent vijfde datacenter in Amsterdam

7.000 m2 datacenter, eerste fase operationeel - zeventig procent op voorhand verkocht; constructie tweede fase versneld; honderd procent aangedreven door duurzame energiebronnen

Schiphol-Rijk, 20 november 2008 - De eerste 1.200 m2 van het nieuwe 7.000 m2 tellende datacenter van Interxion, toonaangevend leverancier van carrierneutrale datacenters in Europa, zijn operationeel. Het in Amsterdam gevestigde datacenter is het vijfde van het bedrijf in de regio Amsterdam. Zeventig procent van de eerste fase is op voorhand al verkocht aan klanten in online retail, de financiële sector en ICT. Vanwege de grote klantvraag is de bouw van de tweede fase van het center versneld. De oplevering van nog eens 1.100 m2 staat gepland voor mei 2009. Met de opening van het nieuwe datacenter heeft Interxion nu 24 datacenters in elf Europese landen.

Het nieuwe datacenter wordt volledig aangedreven door groene energie - alle stroom is afkomstig uit duurzame bronnen, zoals wind, biomassa of waterkracht. Het center is zo ontworpen, dat het perfect gebruik kan maken van de energie-efficiënte modulaire architectuur van Interxion. Deze kenmerkt zich door free cooling en maximaal efficiënte componenten. Daarnaast biedt het datacenter 2N UPS power, N+1-koeling en geavanceerde alarm- en monitoringsystemen. Het datacenter ondersteunt bovendien de nieuwste high-density power-configuraties.

"In ons tienjarig bestaan, waarin we geavanceerde infrastructuren bieden in de regio Amsterdam, is de vraag naar een nieuw center nog nooit zo groot geweest als nu", zegt Michel van Assem, Managing Director van Interxion Nederland. "Het nieuwe datacenter is voorzien van hoogstaande energie-efficiënte apparatuur. Met twee volledig redundante 10 MVA-gridaansluitingen biedt het tevens uitzonderlijke high-density power-configuratieopties. Dit gecombineerd met een ruime connectiviteit, resulteert in de ideale omgeving voor bedrijfskritische en webapplicaties."

Over Interxion
Interxion is een Europese marktleidende dienstverlener op het gebied van netwerkonafhankelijke datacenterdiensten. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Schiphol-Rijk. Vanuit 24 netwerkonafhankelijke datacenters in dertien steden, verdeeld over elf Europese landen ondersteunt het bedrijf ruim 1.100 klanten. Interxion bedient netwerk- en carriergebaseerde klanten, maar ook hosting- en enterprise-klanten die professioneel beheerde en streng gecontroleerde fysieke omgevingen nodig hebben, waarbinnen missiekritieke applicaties en computersystemen draaien. De datacenters van Interxion bieden kosteneffectieve en snelle toegang tot verschillende locaties en wereldwijde communicatienetwerken. Meer informatie op www.interxion.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Interxion Nederland BV
Patrick Oord
Tel.: +31 (0)20 880 7700
E-mail: PatrickO@Interxion.com www.interxion.com