Gemeente Utrecht


Mondelinge vragen raad 20 november 2008 PvdA, mede namens: LU, CU, GL, D66, CDA, VVD

Afgelopen dinsdag was de raad op bezoek in forumschool Het Zand in Leidsche Rijn. Een architectonisch bijzonder gebouw maar het blijkt in de praktijk een aantal functionele tekortkomingen te bevatten.

Een belangrijk probleem zijn de balustrades van de trappen en loopbruggen in het gebouw. Deze zijn onveilig voor kinderen. De Balustrades voldoen wel aan het bouwbesluit maar niet aan de Wet kinderopvang.

Over de aanpak van de Balustrades hebben we op 4 maart 2008 in de commissie Stedelijke Ontwikkeling gesproken. Toen is toegezegd - en ik citeer uit het verslag van de vergadering - "Wethouder Den Besten zorgt dat er snel een oplossing voor het probleem van de balustrades komt."

De gebruikers van Forumschool Het Zand vertelde ons dinsdag dat besloten is om niets aan de balustrades te doen. Hierover willen wij vragen stellen aan het college:

1. Hoe kan het dat er ondanks de toezegging van wethouder Den Besten afgelopen maart nog niets is gebeurd aan de balustrades in forumschool Het Zand?

2. Welke rol speelt de architect van het gebouw bij deze aanpassingen? Zijn de aanpassingen vertraag d of afgesteld omdat de architectuur belangrijker wordt gevonden dan de veiligheid van de kinderen?

3. Klopt het dat inmiddels is besloten om helemaal niets meer te doen aan de balustrades?

4. Als het niet klopt, welke acties heeft de wethouder inmiddels genomen om tot aanpassing van de balustrades te komen?

Graag een duidelijke uitleg en toelichting van de wethouder. Wij verwachten dat de wethouder haar afspraken nakomt en dat de balustrades worden aangepast zodat kinderen veilig het gebouw kunnen gebruiken.


---- --