Gemeente Laren


Eenmalige gift van 50 euro voor de minima


Alle huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum hebben in december 2008 recht op een eenmalige gift van vijftig euro. Het initiatief is afkomstig van het kabinet. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en veel gemeenten ondersteunen dit initiatief, waaronder de gemeentebesturen van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren.

Als u een Wet Werk en Bijstand (WWB-)uitkering heeft, dan krijgt u de vijftig euro automatisch op uw rekening gestort. Heeft u geen bijstandsuitkering, maar een inkomen tot 120% van het sociaal minimum, dan kunt u ook in aanmerking komen voor deze eenmalige gift. De gift heeft geen invloed op uitkeringen en toeslagen. U komt dus niet voor onaangename verrassingen te staan.

Aanvragen

U kunt een aanvraagformulier printen op www.huizen.nl. Geen internet? U kunt het formulier ook ophalen/opvragen bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente. Telefoonnummer 035-52 81 911. Bezoekadres: Graaf Wichman 10, Huizen. Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00-12:00 uur.

Op http://www.50eurovoorminima kan worden berekend of u recht heeft op deze gift. Aanvragen kunnen tot en met 15 december worden ingediend. Voor vragen kunt u een e-mail sturen aan 50eurovoorminima@huizen.nl. Of u kunt bellen met de Afdeling Sociale Zaken van de gemeente. Telefoonnummer 035-52 81 911.