PvdA Rotterdam


'Goed als Peper gebaar maakt'

Do 20 Nov 2008 - Redactie

PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst vindt dat burgemeester Ivo Opstelten een groot en groots gebaar heeft gemaakt richting zijn voorganger, Bram Peper.

In het debat in de gemeenteraad van vandaag zei Van Heemst: "De huidige burgmeester heeft er een erezaak van gemaakt de verhoudingen met zijn voorganger weer te normaliseren. De kwestie Peper riep en roept veel emoties op. Dat zal altijd zo blijven. Het is goed dat Ivo Opstelten zijn uiterste best heeft gedaan de verhoudingen met zijn voorganger weer in een beetje normaal vaarwater te brengen." Door deze actie van Opstelten is de weg vrij gemaakt om in het Stadhuis een portret op te hangen van Peper.

De gemeenteraad heeft lang geleden een moreel appel op Bram Peper gedaan om een bedrag van ongeveer 20.000 euro terug te betalen. Van Heemst: "Een morele schuld kan je niet verscheuren. Die was er, die is er en die blijft er. Het zou Peper sieren als hij - nu de verhoudingen weer in een wat normaler vaarwater zijn gekomen - zelf het gebaar maakt dit bedrag terug te storten in de gemeentekas. Niet als een gebaar richting de gemeenteraad, maar richting de stad Rotterdam en alle Rotterdammers," stelt Van Heemst