Hogeschool Windesheim

Persbericht, 21 november 2008

Geza Sarkany is de winnaar van de DinnerMatch van Christelijke Hogeschool Windesheim. Op 20 november presenteerde hij, èn 16 andere studenten van Windesheim, zijn ondernemersplan aan 12 ondernemers uit de regio. Tijdens een 6-gangendiner op partyschip de BorrelsBoot in Zwolle werd het plan van Geza als het meest kansrijk bevonden. Dat leverde hem o.a. een âmatchâ op met ondernemer Hans te Siepe van Brimos BV (wegbebakening en verkeersgeleiding), die hem gaat begeleiden bij het realiseren van het plan. De DinnerMatch werd georganiseerd door het Centre for Entrepreneurship van Windesheim.

Winnaars
Geza Sarkany presenteerde het winnende plan en wordt door ondernemer Hans te Siepe geholpen bij het verder ontwikkelen van zijn plannen. De onderneming van Geza heet âPimpjekofferâ en maakt koffergrote stickers, waarmee je je koffer herkenbaar, persoonlijk en diefstalongevoeliger maaktâ, zo betoogde Geza overtuigend. Uit handen van directeur Cor de Koning werd hem een cheque uitgereikt ter waarde ⬠500, die Geza kan gebruiken voor zijn onderneming. Ook kan hij rekenen op begeleiding vanuit het Centre for Entrepreneurship van Windesheim. De kamer van Koophandel,vertegenwoordigd door Rieneke Koster, bood Geza een kennisvoucher aan, waarmee hij kan deelnemen aan starterscursussen van de Kamer. Verrassend was dat de ondernemersplannen van alle deelnemende studenten een match opleverden met een ondernemer uit de regio, die hen wil ondersteunen bij het realiseren van hun ondernemersplannen. Een zevental studenten ontvingen ook nog eens een aanmoedigingsprijs ter waarde van ⬠100.

DinnerMatch
De DinnerMatch werd voor de eerste keer georganiseerd door het Centre for Entrepreneurship van Windesheim. Het brengt studenten in contact met succesvolle ondernemers, waarvan zij veel kunnen leren met betrekking tot hun eigen ondernemerschap.
Tijdens een 6-gangendiner presenteerden de studenten in zes rondes hun plannen aan de ondernemers op de BorrelsBoot in Zwolle. De student kreeg tijdens elke gang ruim twee minuten om zijn plan en zijn hulpvraag te presenteren aan een ondernemer. Deze koos uiteindelijk een of twee kansrijke plannen uit en gaat de bijbehorende student(en) begeleiden bij het realiseren van zijn plan.

Centre for Entrepreneurship
Het Centre for Entrepreneurship van Windesheim ondersteunt studenten op weg naar zelfstandig ondernemerschap. Daarnaast besteedt het Centre ook aandacht aan studenten en medewerkers bij het versterken van hun ondernemende houding en innovatieve vermogen. Om dit te realiseren staat het thema âondernemerschapâ centraal in diverse projecten, zoals een OndernemersCafe en de Dinnermatch. Het Centre werkt hierin nauw samen met bedrijven en instellingen in de regio. Het Centre for Entrepreneurship heeft een belangrijke regionale functie en wil zo veel mogelijk mensen binnen en buiten Windesheim stimuleren om zich aan ondernemerschap te verbinden.