LLiNK

Rotterdam, 7 november 2008

-PERSBERICHT-

Finalisten LLiNK filmpjesactie bekend!

Wie gaat er naar huis met de hoofdprijs van 75.000 euro voor zijn goede doel?

Na een zeer spannende strijd werd vandaag om 23:00 uur bekend wie de vijf finalisten zijn van de LLiNK filmpjesactie 'Verander de wereld met een filmpje. LLiNK helpt met een ton!'. Tot en met de LLiNK ledenwerfshow die 20 september live wordt uitgezonden strijden de vijf finalisten nu om de hoofdprijs van 75.000 Euro voor hun goede doel.

De finalisten zijn:

1. Sara de Wit met het filmpje: Zuiver, zuiver drinkwater, maar niet zonder jou!
2. Jurgen en Ellis Nagel met: We don't need flying cows
3. Irine Kruizinga en Nidhi Chadha met het filmpje: Red levens met schoon drinkwater
4. Coen Heijne met het filmpje: 1 miljoen fruitbomen voor Afrika
5. Bart Hugen met: De slechtste plek op aarde

Nek-aan-nek race
Zeven filmpjes streden in een nek-aan-nek race om een finaleplaats. Tot het laatste moment kwamen nog stemmen binnen, die zorgden voor voortdurende wisselingen van de top vijf. Via de website http://reddegroensteomroep.llink.nl kon de tussenstand nauwlettend in de gaten worden gehouden. Dat leidde tot een verdubbeling van het aantal bezoekers.

Nieuwe uitdaging
De vijf winnaars staan nu voor een nieuwe grote uitdaging. De tellers staan nu weer op nul. Om de hoofdprijs van 75.000 euro te winnen moeten zij opnieuw zoveel mogelijk stemmen voor hun filmpje verzamelen. Vanaf nu tot en met de finale, mogen alleen nieuwe LLiNK leden stemmen. Dit weekend start een aantal finalisten al met ludieke acties om aandacht te vragen voor hun goede doel en nieuwe LLiNK leden te werven. Live finale donderdag 20 november

De finale van de LLiNK filmpjesactie wordt op 20 november live uitgezonden om 20.30 uur op Nederland 3. Tijdens de finale vertellen de finalisten over hun goede doel en kunnen zij voor de laatste keer de kijkers oproepen lid te worden en op hun filmpje te stemmen. De winnaar gaat naar huis met 75.000 euro om zijn droom of ideaal te verwezenlijken. Verliezers zijn er niet, want onder de overige vier finalisten wordt 25.000 Euro verdeeld.

Filmpjesactie
De actie ging 1 september van start. Meer dan 150 mensen namen aan deze LLiNK actie mee, door een filmpje te uploaden, waarin zij aandacht vragen voor hun persoonlijke goede doel. Iedereen kon een filmpje plaatsen. Alleen LLiNK leden mochten stemmen. Meer dan 5.200 leden stemden op een van de filmpjes.

Vanaf nu mogen alleen nieuwe leden van LLiNK hun stem uitbrengen op de vijf filmpjes die in de finale staan. Op deze manier geeft LLiNK niet alleen een podium aan mensen met idealen, maar hoopt de groenste omroep LLiNK ook voldoende leden te werven om te kunnen blijven bestaan. Om te kunnen blijven bestaan heeft LLiNK 150.000 leden nodig op 1 april 2009. Het LLiNK lidmaatschap kost 5,73 euro per jaar.

Sara: Waterputten in Madagaskar
In Madagaskar gaan er elke dag kinderen dood, omdat er geen schoon drinkwater is. Elke dag. Sara wil daarom waterputten bouwen in Madagaskar. Met het beetje geld dat ze had, is ze net begonnen. Met het LLiNK-geld kan ze letterlijk duizenden mensen aan schoon water helpen.

Jurgen en Ellis: Medische vluchten voor West-Papoea Het geld dat Jurgen en Ellis kunnen winnen in de finale willen zij gebruiken om vliegtuigvluchten te financieren voor zieke mensen in het binnenlande, die naar met spoed naar het ziekenhuis moeten. De wegen in de binnenlanden van West-Papoea zijn, zeker in het regenseizoen, moeilijk begaanbaar, waardoor de zware rit over land 9 uur kan duren.

Coen:1 miljoen fruitbomen voor Afrika
Burundi behoort tot een van de armste landen ter wereld. De land- en fruitbouw zijn er sterk onderontwikkeld. Veel kinderen zijn ondervoed. Het project van Coen draagt bij aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van Burundi. Met het kweken van fruitbomen wordt de honger en ontbossing bestreden en werkgelegenheid gecreëerd. De bomen worden verspreid onder de lokale bevolking.

Irine en Nidhi: Schoon water in India en Mozambique Met het geld dat Irene en Nidhi kunnen winnen in de finale willen zij waterpompen en -putten bouwen in India en Mozambique. Een waterput voorziet gemiddeld 1.500 mensen van veilig drinkwater. Op deze manier hopen Irene en Nidhi niet alleen het aantal ziektes terug te dringen, maar ook de sterfte onder de lokale bevolking zoveel mogelijk te beperken.

Bart: Hulp voor ondervoede kinderen in Sierra Leone Sierra Leone is onlangs door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de slechtste plek op aarde. Een op de vier kinderen haalt niet zijn vijfde levensjaar en de moedersterfte is hoger dan waar ook ter wereld. Bart wil het geld gebruiken om ondervoede kinderen samen met hun moeders en als dat nodig is, ook hun broertjes en zusjes te begeleiden naar volledig herstel. LLiNK Ledenwerfshow, donderdag 20 november om 20:30 uur op Ned 3.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.
---

Noot voor de redactie,