Politie Zeeland


---


O-2253-2008 Politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar de bestuurder van een auto die donderdag rond 16.00 uur op het Molenplein in Goes tegen een fietser is aangereden.
De auto kwam achteruit gereden en botste daarbij tegen het voorwiel van de fiets van een 12-jarig meisje uit Goes. Het meisje kwam daardoor ten val. De bestuurder, een blanke man, en zijn passagier, een getinte vrouw, zijn uitgestapt en kwamen het meisje te hulp. Haar fiets werd op slot gezet en het meisje werd door hen naar huis gebracht. Helaas zijn de twee weer weggereden zonder hun gegevens bekend te maken want later blijkt dat het voorwiel van de fiets, net twee weken oud, vervangen moet worden.
De politie is op zoek naar deze automobilist of naar getuigen. Zij kunnen zich melden op telefoonnummer 0900-8844.

O-2254-2008 Bromfietser aangereden, Kapelle
Op de Smokkelhoekweg is donderdag rond 17.45 uur een bromfietser aangereden door een auto.
De bestuurder van de auto, een 45-jarige man uit de gemeente Borsele, reed over de Smokkelhoekweg, komende uit de richting van de Oude Rijksweg. Op een gegeven moment wilde hij rechtsaf de Kloosterweg inrijden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een 17-jarige bromfietser uit de gemeente Reimerswaal, die op het fietspad reed. Bij de aanrijding die volgde raakte de jongen licht gewond aan zijn knie. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zijn bromfiets raakte rondom beschadigd.