Ingezonden persbericht



Wielerland.nl, Van Essen, Welter en Knetemann kiezen zwart-wit

Fietsfabrikant Merida sponsor Zebra's

SCHIJNDEL - Team Ton van Bemmelen Sports heeft zich met het oog op het nieuwe wielerjaar versterkt met een nieuwe fietssponsor en drie rensters. Manager en renster Sissy van Alebeek tekende een overeenkomst met het fietsmerk Merida, de populaire internetsite Wielerland.nl, het DSB-koppel Sharon van Essen en Hannah Welter en Roxane Knetemann, die overkomt van Vrienden van het Platteland.

De kern van Team Ton van Bemmelen Sports/OdySis, dat in 2009 Team Ton van Bemmelen Sports/Merida gaat heten, blijft bijna in tact. Manager/renster Sissy van Alebeek zag de internationaal doorgebroken klimmer Regina Bruins (Cervelo) en Moniek Rotmensen (Red Sun) vertrekken. Het verlies van het duo werd in de weken van transfers en onderhandelingen in de wielerwereld gecompenseerd met het aantrekken van het DSB-duo Hannah Welter en Sharon van Essen. Met de in Utrecht woonachtige Van Essen reed Van Alebeek eerder al samen bij Team Farm Frites-Hartol. Roxane Kneteman stapt over van de Vrienden van het Platteland naar Team Ton van Bemmelen Sports/Merida, waar zij wordt herenigd met haar moeder Greet Knetemann, die bij de Zebra's, samen met de Zeeuw Dick Hoogesteger, de rol van soigneur vervult.

Op commercieel gebied boekte Team Ton van Bemmelen Sports ook succes. Met diverse sponsoren wordt momenteel onderhandeld. Het contract met de producent van wenskaarten, Marant Cards, werd verlengd en de populaire internetsite Wielerland.nl en het fietsmerk Merida werden aangetrokken als nieuwe sponsoren. Directeur Peter Koperdraad van Merida gaf direct na de ondertekening van het contract aan dat de zwart-witte formatie hem qua uitstraling in het peloton reeds was opgevallen. "Vervolgens bleken gevoel en zakelijk gecombineerd te kunnen worden. De Zebra's blijven de Zebra's, maar met de kenmerkende groene Merida-vlammen op het tenue van de rensters. Wij kijken er naar uit om met deze ploeg te gaan samenwerken. We hebben er in deze samenwerking acht ambassadeurs voor ons merk bij," aldus de directeur van Merida Benelux b.v.

Merida sponsort naast de formatie Team Ton van Bemmelen Sports ook het Multivan Merida Biking Team van het Noorse fietsfenomeen Gunn Rita Dahle en het Merida Combee MTB Team van onder meer Bas Peters en Laura Turpijn.
---